Close
Nagyon meglepő, mennyire nem szeretnek a magyarok Csehországba járni

Nagyon meglepő, mennyire nem szeretnek a magyarok Csehországba járni

Pedig itt van egy karnyújtásnyira, gyönyörű, és mégsem vagyunk sehol sem a top turistái között. 

Habár elképesztő szépségei vannak, a magyarok mégsem szerettek az elmúlt években Csehországba látogatni, derült ki a Cseh Statisztikai Hivatal legújabb felméréséből, amelyben a tavalyi turisták számát vizsgálták.

Az országban 2021-ben 11,4 millió turista szállt meg a kereskedelmi szálláshelyeken Csehországban: ez 5,2 százalékkal több, mint a 2020-as adatok, de még mindig csak fele annyi, mint 2019-ben.

A 2020-as és a 2021-es évet erősen befolyásolta a koronavírus-járvány, illetve az annak következtében hozott óvintézkedések és korlátozások. Így a 2021-es adat csak a 2019-es járvány előtti év 52 százalékának felel meg. Csehországban továbbra is hiányoznak a külföldi turisták, akiknek visszatérése hosszabb időt vesz igénybe.

A turisták tavaly 32 millió vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, alig többet, mint 2020-ban. 2019-ben azonban a vendégéjszakák száma még mintegy ötven százalékkal több volt, mint tavaly.

A Csehországba látogató magyar turisták nincsenek az első tíz ország között.

A legtöbb külföldi turista Németországból érkezett: 689 200, ez 15 százalékkal kevesebb az előző évinél. Szlovákiából 330 800-an látogattak el Csehországba, 25 százalékkal többen, mint 2020-ban. A harmadik helyen a lengyelek vannak 235 ezerrel, ami 20 százalékos csökkenés. A többi országból Csehországba érkező turisták száma nem érte el a százezret. Az Egyesült Államokból 44 ezren, Izraelből 38 ezren látogattak el tavaly.

A külföldi turisták a szállások 24 százalékát vették igénybe, olvasható a statisztikában. A cseh vendégek száma 2021-ben 8,8 millió volt, 9,6 százalékkal több, mint 2020-ban. A külföldi turisták száma 2,6 milliót tett ki, ami 7,6 százalékos csökkenés 2020-hoz viszonyítva.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

statisztika | hír | magyar | adat | csehország

FOLYTASD EZZEL

Ez a súlyos következmény akár évekre is visszavetheti a törökországi turizmust

Ciprus elvesztette orosz és ukrán turistáit, most a zöldeket akarja megszólítani

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram