Close
Érdekes dolgok derültek ki a magyarok nyaralási szokásairól

Érdekes dolgok derültek ki a magyarok nyaralási szokásairól

Az idei nyaralás szempontjából a járvány már kevésbé jelent akadályt, sokkal inkább a pénzügyi lehetőségeken múlik a tervezés.

A K&H Bank nemrég elvégzett felméréséből az derül ki, hogy a külföldi nyaralással ugyan nagyobb arányban számolnak a megkérdezettek, mint tavaly, de a legalább ötnapos belföldi utat tervezők aránya nem változott egy év alatt, és a többség ennél rövidebb vakációval számol.

A tihanyi bencés monostor

A középkorúak negyede számol külföldi nyaralással; a 30–59 évesek 42 százaléka szerint belefér a büdzsébe egy több mint ötnapos pihenés belföldön, és 26 százalék a külföldi utazást sem tartja kizártnak. Ugyanakkor a többség nem számol hosszabb nyaralással, 58 százalékuk a pénzhiány miatt mond le az utazásról.

A veronai Malcesine, és a legnagyobb olaszországi tó, a Garda

A legalább ötnapos belföldi nyaralást tervezők aránya lényegében megegyezik a tavalyival,

a 26 százalékos külföldi nyaralást is fontolgató arány 10 százalékpontos növekmény a tavalyihoz képest.

Hóra, az Égei-tengerben található kis sziget, Folégandrosz székhelye

A kutatás szerint ugyanakkor a többség nem látja reálisnak a több mint ötnapos nyaralást. 58 százalék kénytelen nemet mondani a belföldre, a megkérdezettek háromnegyedénél egy külföldi út nem reális a pénzhiány miatt.

Berlini naplemente

Az is kiderült a felmérésből, hogy a válaszadók 32 százaléka azért mond nemet a nyaralásra, mert az arra szánt megtakarítását másra költené. Az idén viszonylag sokan, a megkérdezettek 24 százaléka azt mondta, nem biztos, hogy egyáltalán lesz ideje egy hosszabb utazásra.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI)

magyar | balaton | belföld | magyarország | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Elsötétülhetnek a karácsonyi vásárok az egekbe szökő energiaárak miatt Európa-szerte

Kiderült, mely városokban és mennyivel lesznek drágábbak a hotelszobák jövőre

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram