Close
Habár sok ország fél a negyedik hullámól, a magyarok még a mostani korlátozásokat is sokallják

Habár sok ország fél a negyedik hullámól, a magyarok még a mostani korlátozásokat is sokallják

Sok magyar szerint már semmi értelme a rendezvényekre és utazásra vonatkozó korlátozásoknak, viszont azt is gondoljuk, hogy a Covid előtti életünk már nem tér ugyanúgy vissza. 

A felnőtt lakosság negyede szerint már semmi nem indokolja a járványügyi készültséget, ezzel párhuzamosan közel 19% véli úgy, hogy örökre megmaradnak Magyarországon bizonyos korlátozó intézkedések, és a korábbi, Covid előtti rend soha nem tér vissza életünkbe, derült ki az Ipsos kutatásából, amelyet a Telex szúrt ki.

Az Ipsos mérése szerint legnagyobb arányban augusztus végéig várják a magyarok a lakossági korlátozások eltörlését. A férfiak a még érvényes korlátozások (például az oltottsághoz kötött rendezvénylátogatás) tekintetében türelmetlenebbek, közel harmaduk szerint nincs már szükség semmilyen megszorításra.

A férfiak 45%-a, a nők 52%-a gondolja úgy, hogy bizonyos korlátozásokat továbbra is fenn kell tartani, de nem mindet, a férfiak 30%-a, a nők 24%-a pedig azt, hogy nincs már szükség semmilyen korlátozásra.

A korlátozásokkal szemben elutasító lakossági rétegben felülreprezentáltak a férfiak mellett a fiatal felnőttek (31%-os az elutasítás körükben), a kistelepülések lakói (34%), és különösen a dél-dunántúliak (47%).

A Covid–19-re adott hazai lakossági reakciókat mérő Ipsos-kutatássorozat legfrissebb eredményei szerint a (legalább eseti) maszkviselési arány jelenleg a tavaly júliusival azonos (74%), míg minden egyéb védekezési forma alkalmazása jelentősen visszaesett az elmúlt hónapok során.

Ilyenek például a gyakori kézmosás, a másokkal való kézfogás és személyes kontaktus kerülése, a rendezvények kerülése és az utazások elhalasztása is.

Az Ipsos havi rendszerességű Omnibusz kutatásának eredményei reprezentálják a hazai 18 éven felüli magyar népességet a legfontosabb társadalmi-demográfiai mutatók (így életkor, nem, iskolai végzettség, lakóhely szerinti régió, településtípus) szerint. Összességében az Ipsos által végzett kutatás eredményei pedig arra utalnak, hogy a magyar lakosság egyelőre nem tart egy jelentősebb, negyedik megbetegedési hullámtól.

Viszont nem mindenki ilyen optimista: Rusvai Miklós virológus szerint a maszkviselés hamarosan visszatérhet, amit elsősorban a bevásárlóközpontokban, a tömegközlekedési eszközökön, illetve a zárt helyeken vezethetnek be. A következő lépés nagy valószínűséggel az oltottsági igazolvány visszavezetése lenne a zárt téri eseményeken és sporteseményeken, a legutolsó intézkedés pedig bizonyos események tekintetében a létszámkorlátozás lehet.

(Fotók: Unsplash, forrás: Telex)

FOLYTASD EZZEL
Ez a magával ragadó sziget tűnt fel a legutóbbi James Bond-filmben
Vízágyúkat kellett bevetni, annyian tüntetnek a kötelező védettségi igazolvány ellen Triesztben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom