Close
Magyarországon gyakorlatilag teljesen megszűnik a maszkviselés

Magyarországon gyakorlatilag teljesen megszűnik a maszkviselés

Többek között tömegközlekedésen és boltokban sem kell!

A koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe az 5,5 millió beoltott elérése után, jelentette be a kormány a koronavírus-oldalon.

Azt írják, a magas átoltottságnak hála a járvány harmadik hulláma elvonult, az aktív fertőzöttek száma csökken, így az élet fokozatosan visszatérhet a normális kerékvágásba.

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának 6. fokozatáról szóló kormányrendelet szerint 5, 5 millió beoltott után a kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés:

nem kell majd maszkot viselni az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön sem.

Emellett védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátó üzletekbe, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekbe, és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.

Szintén  megszűnnek az üzletekre vonatkozó korlátozások (a tíz nm/vásárló, és a távolságtartási szabály), valamint a családi események, magánrendezvények esetén az eddigi ötven fős létszámkorlátozás száz főre, a lakodalom esetén a kétszáz fős létszámkorlátozás négyszáz főre nő.

Sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy ötszáz főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények tekintetében nem történik enyhítés, maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken. Szintén új hír, hogy az egyetemek és a főiskolák is készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

(Forrás: 444)

megszűnik | vírus | maszk | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom