Close
Monokróm vizuális költemény a Hamptons stílus szolgálatában

Monokróm vizuális költemény a Hamptons stílus szolgálatában

Az ausztráliai stúdió- és dizájniroda, a Studio Griffiths kapta azt a feladatot, hogy tervezze újra ezt a Hamptons stílusban épült Main Ridge-i ingatlant.

Az enteriőr egy minimalista, letisztult, monokróm térként fogad minket, amelyben a fehér, a szürke és a fekete az a három vizuális teremtéskő, amellyel ezt az univerzumot tetőtől talpáig felépítették, pontosabban újraalkották.

A parasztház átalakítása érintette a fürdőszobákat, a konyhát, a mosodát, a hálószobákat, a dolgozószobát és a zeneszobát is.

A lakás csúcsdísze a szemet gyönyörködtető kandalló,

amelyet japán inspirációjú, szürkén textúrázott Inax-csempék borítanak be. A kandalló burkolata lényegében egy szőtt minta benyomását kelti – mintha csak egy elegáns pénztárca vagy egy tüzet okádó nyakkendőmonstrum magasodna a sötét szekrénysor előtt.

És bár az ingatlan beltere nagyon 21. századi lett, a birtok továbbra is egy csendes, nyugodt helyen fekszik, amelyet körülölel a végtelen föld,

ahol a szőlőültetvények és a közeli erdő lágy dallamként oldanak fel bennünk minden feszültséget, amelyet a modern élet a hátunkra pakol.

A konyhában egy háromméteres sziget található, amelynek az epicentrumában egy függőlegesen vagdalt, fekete kőpult tornyosul. A művészi fizimiskájú konyhaobjektum mögött az égig érő szekrénysor suttog krémfehér színekben. A kontraszt szinte tapintható.

A hálószobákban franciatölgyfa-deszkákat használtak a falak bélelésére,

így rusztikus és meghitt környezetben hunyhatja le szemeit esténként a szerencsés sorsú, fáradt halandó.

A hálószobához tartozó fürdőszoba fala egyedi vágású, rombusz formájú, sötét terrazzo csempékből épül fel,

ez a sötétre szabott sereg öleli körül az Agape kádat, amely sármosan hívogat minket. A formák, a színek, a miliő játéka az egész otthonban azt a benyomást kelti bennünk, mintha csak egy vizuális költeménybe csöppentünk volna.

Ez is érdekelhet:

kandalló | nagy sztori | ausztrália | otthon | ház

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram