Close
Több száz embert zártak be egy szállodába, miután fertőzötteket találtak

Több száz embert zártak be egy szállodába, miután fertőzötteket találtak

A sűrűn lakott városban a hétvégén elrendelt tömeges tesztelés nyomán azonosították a koronavírus-fertőzötteket.

A Kína délkeleti részén fekvő Makaóban, a kaszinónak is otthont adó Fortuna Hotelben csaknem hétszáz ember tartózkodott, amikor a hatóságok az épületet karantén alá helyezték. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a szállodában fertőzöttek jártak.

A lezárást követően a szálloda területét senki sem hagyhatja el, a belépést pedig csak az egészségügyi személyzetnek engedélyezik. Az épületben rekedteket a kínai járványügyi protokollnak megfelelően vírustesztelésnek vetik alá.

A különleges közigazgatási státuszú Makaóban vasárnap tömeges vírustesztelést rendeltek el, miután a hétvégén új koronavírus-fertőzötteket azonosítottak. A helyi hatóságok kedd reggeli jelentése szerint

a mintegy 600 ezer lakosú városban tíz Covid-19-es megbetegedést és további harmincnégy tünetmentes fertőzöttet regisztráltak a hétvége óta.

A kontaktkutatás során 1502 olyan embert azonosítottak, aki közvetve vagy közvetlenül kapcsolatba kerülhetett a fertőzöttekkel, őket elkülönítették.

Az 1999 végéig portugál gyarmaturalom alatt álló Makaóból utoljára tavaly októberben jelentettek koronavírus-fertőzötteket. A jelenlegi helyzetben a hatóságok a lakosságot arra kérték, hogy csak indokolt esetben hagyják el az otthonaikat, a vendéglátóhelyeknek pedig fel kellett függeszteniük a helyszíni kiszolgálást.

A Makaóval szomszédos, Kína szárazföldi részén fekvő Csuhaj városa szintén szigorúbb járványügyi óvintézkedéseket vezetett be hétfőtől tekintettel arra, hogy Csuhajból sokan járnak át Makaóba dolgozni.

Kínában tavasszal kezdtek korlátozásokat elrendelni az újabb járványhullám miatt, és a külföldre utazást is megnehezítették a hatóságok.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

 

koronavírus | fertőzöttek | karantén | makaó | kína

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom