Close
Úgy tűnik, New York sztárnegyede kicsit veszített a vonzerejéből

Úgy tűnik, New York sztárnegyede kicsit veszített a vonzerejéből

Az elmúlt közel két év legrosszabb hetét élte meg a manhattani luxusingatlan-piac.

Az Olshan Realty hétfőn közzétett heti jelentése szerint a június 13. és 19. közötti időszakban mindössze tizenkét szerződést írtak alá a négymillió dollár feletti társasházi lakásokra.

Ez jelentős visszaesés az előző héthez képest, amikor is duplaennyi szerződést szignóztak.

A lelombozó számok majdnem megegyeznek a 2020. december 28-án kezdődő “fekete” hét adataival, amikor is mindössze tíz lakás cserélt gazdát.

A legdrágább üzletnek a Robert A.M. Stern által épített 15 Central Park Westben lévő pazar társasházi lakás bizonyult – idén ez már a harmadik alkalom, hogy egy ebben a toronyban lévő lakás ostromolja a csúcsot. Az ingatlan – amelyet a tulajdonosa 2014-ben 30 millió dollárért vásárolt –, 26 millióért kelt el, miután áprilisban 28-ért kikerült a piacra.

A második legdrágább szerződést egy Greenwich Lane-i penthouse-hoz fogalmazták meg; a rendre A-listás ügyfeleket vonzó komplexum 193 társasházból és öt sorházból áll, a szóban forgó 233 négyzetméteres penthouse pedig három hálószobával, három és fél fürdőszobával és két terasszal rendelkezik, jelenlegi tulajdonosa valamivel több mint tizenegy millió dollárért vásárolta 2017-ben. Legutóbb 15 millió dollárt kért érte.

A többi eladott ingatlan között van még két sorház a Midtownban és az East Side-on, aztán egy belvárosi társasház és hét másik társasház a sziget különböző pontjain.

Azt még nem tudni, hogy átmeneti vagy tartós visszaesésről van szó.

Itt pedig 432 Park Avenue, 79. emelet, 750 négyzetméter, és olyan kilátás, mintha helikopterből néznéd a várost. Egy pár perce elfelejtettünk pislogni.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)

csökkenés | penthouse | manhattan | new york | apartman

FOLYTASD EZZEL

A világ egyik legrangosabb építészeti fődíját nyerte el a Magyar Zene Háza

Megtaláltuk az üzletet, ahol életed kanapéját tervezheted meg megengedhető áron

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram