Close
Manhattannel a karjaid közt ébredhetsz ebben a lenyűgöző lakásban

Manhattannel a karjaid közt ébredhetsz ebben a lenyűgöző lakásban

A nappalidból lenézve a lábaid előtt hever a hangyaként szorgoskodó város és az East River.

Manhattan a földszintről is elvarázsol, de a mágia egészen magas szintre lép, ha egy felhőkarcolóból nézünk New Yorkra, méghozzá egy hihetetlenül impozáns lakásból. Ez a háromszobás, nappalis és étkezős lakás a tavaly épült One Manhattan Square nevű, nyolcvanemeletes felhőkarcoló hatvanadik emeletén található, és eléggé millió dolláros a kilátása.

A lélegzetelállító urbánus panoráma mellett a Lower East Side-i lakásnak a bútorozása is megér egy külön istentiszteletet. Az enteriőért az amúgy Los Angelesben tevékenykedő lakberendező és tervező, Jamie Bush felelt. Bush gyönyörűen keveri a New York-i lakásban a hetvenes évek bútorait a mostani darabokkal, stílusos fúziót kínál a múlt és a jelen között.

A dekorációban fontosak a színek és a formák; az íves világoskék és pink ülőalkalmatosságoktól a nappali geometrikusabb és ritkaságszámba menő bútoraiig. A ritkaságok közt taláhatjuk Vittorio Dassi ötvenes években készített gesztenye bárszekrényét, egy ikonikus fekete Hoop széket 1972-ből (Piero Palange és Werther Toffolini tervezése), és egy magas, létraháttámlás széket az 1928-ban elhunyt skót Charles Rennie Mackintoshtól.

Az étkezőből megejtően szép kilátás nyílik a kikötőre és az East Riverre, Chinatownra és a Manhattan Bridge-re is, a panorámához pedig remekül passzul a német indusztriális Ingo Maurer lámpa is. A hálószobában erőteljesen dominál a sárga: a vidám színekért és igényes bútorokért a Casa Kids brooklyni stúdiója felelt. A lakás erős szín- és dizájnkombinációi a felnőtthálókban is folytatódnak: például a halványkék hálóhoz rendelt rikítópiros asztal és szék, a gomba formájú asztali lámpa a század közepéről, és egy Thonet-szék is. A nagyhálóban neutrálisabb tónusok dominálnak: szürke falak és ágyneműk, lágy rózsaszínek és zöld részletek.

A kétszáztizennyolc négyzetméteres lakás egyike a felhőkarcoló nyolcszáztizenöt rezidenciájának; mi pedig a képek alapján bátran állítjuk, hogy a One Manhattan Square-ben ez lehet az egyik legstílusosabb lakás.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Stephen Kent Johnson

dizájn | manhattan | modern | panoráma | east river

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom