Close
Manhattannel a karjaid közt ébredhetsz ebben a lenyűgöző lakásban

Manhattannel a karjaid közt ébredhetsz ebben a lenyűgöző lakásban

A nappalidból lenézve a lábaid előtt hever a hangyaként szorgoskodó város és az East River.

Manhattan a földszintről is elvarázsol, de a mágia egészen magas szintre lép, ha egy felhőkarcolóból nézünk New Yorkra, méghozzá egy hihetetlenül impozáns lakásból. Ez a háromszobás, nappalis és étkezős lakás a tavaly épült One Manhattan Square nevű, nyolcvanemeletes felhőkarcoló hatvanadik emeletén található, és eléggé millió dolláros a kilátása.

A lélegzetelállító urbánus panoráma mellett a Lower East Side-i lakásnak a bútorozása is megér egy külön istentiszteletet. Az enteriőért az amúgy Los Angelesben tevékenykedő lakberendező és tervező, Jamie Bush felelt. Bush gyönyörűen keveri a New York-i lakásban a hetvenes évek bútorait a mostani darabokkal, stílusos fúziót kínál a múlt és a jelen között.

A dekorációban fontosak a színek és a formák; az íves világoskék és pink ülőalkalmatosságoktól a nappali geometrikusabb és ritkaságszámba menő bútoraiig. A ritkaságok közt taláhatjuk Vittorio Dassi ötvenes években készített gesztenye bárszekrényét, egy ikonikus fekete Hoop széket 1972-ből (Piero Palange és Werther Toffolini tervezése), és egy magas, létraháttámlás széket az 1928-ban elhunyt skót Charles Rennie Mackintoshtól.

Az étkezőből megejtően szép kilátás nyílik a kikötőre és az East Riverre, Chinatownra és a Manhattan Bridge-re is, a panorámához pedig remekül passzul a német indusztriális Ingo Maurer lámpa is. A hálószobában erőteljesen dominál a sárga: a vidám színekért és igényes bútorokért a Casa Kids brooklyni stúdiója felelt. A lakás erős szín- és dizájnkombinációi a felnőtthálókban is folytatódnak: például a halványkék hálóhoz rendelt rikítópiros asztal és szék, a gomba formájú asztali lámpa a század közepéről, és egy Thonet-szék is. A nagyhálóban neutrálisabb tónusok dominálnak: szürke falak és ágyneműk, lágy rózsaszínek és zöld részletek.

A kétszáztizennyolc négyzetméteres lakás egyike a felhőkarcoló nyolcszáztizenöt rezidenciájának; mi pedig a képek alapján bátran állítjuk, hogy a One Manhattan Square-ben ez lehet az egyik legstílusosabb lakás.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Stephen Kent Johnson

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom