Koós Gábor grafikus kiállításával nyit újra a szentendrei MANK Galéria

Koós Gábor grafikus kiállításával nyit újra pénteken a szentendrei MANK Galéria, ahol a művész Szuvenír-sorozata először lesz látható egy térben.

A Szuvenír-sorozatban Koós Gábor grafikusművész egy teljes tér lenyomtatása által kísérletezik a háromdimenziós nyomatkészítéssel.

Az első ilyen technikával készült printinstallációjában az alkotó megpróbálja életnagyságban rögzíteni és újraalkotni a műterméhez tartozó teherliftet egyfajta emléktárgyként, amelyet magával akar vinni, amikor örökre elhagyja a stúdiót. A hatalmas teherlift a művész nagyméretű munkáinak és installációinak szállításával fontos szerepet töltött be.

A műteremtől való búcsúként Koós Gábor lenyomtatta azt a karosszéket is, amelyben ötletei születtek.

A Szuvenír-sorozat további részeiben a művész a múltját és a családtagjai közelmúltban bekövetkezett halálát dolgozza fel. A sorozat darabjai tiltakoznak a feledés ellen. Koós Gábor nyomatot készített a gyerekkori ház tárgyairól, például az erkélykorlátról, amelyet nagyapja készített, vagy nagybátyja fűrészéről – ő mutatta meg neki ugyanis először a famunkát. A Szuvenír című tárlatot június 25-ig lehet megnézni.

Ez is érdekelhet:

Júniusban ismét megrendezik a Múzeumok éjszakáját

A Múzeumok Éjszakája lesz az első olyan országos kulturális rendezvény, ahol újra személyes jelenléttel várják a látogatókat.

Koós Gábor | kiállítás | szentendre | MANK Galéria | szuvenír

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom