Close
Koós Gábor grafikus kiállításával nyit újra a szentendrei MANK Galéria

Koós Gábor grafikus kiállításával nyit újra a szentendrei MANK Galéria

Koós Gábor grafikus kiállításával nyit újra pénteken a szentendrei MANK Galéria, ahol a művész Szuvenír-sorozata először lesz látható egy térben.

A Szuvenír-sorozatban Koós Gábor grafikusművész egy teljes tér lenyomtatása által kísérletezik a háromdimenziós nyomatkészítéssel.

Az első ilyen technikával készült printinstallációjában az alkotó megpróbálja életnagyságban rögzíteni és újraalkotni a műterméhez tartozó teherliftet egyfajta emléktárgyként, amelyet magával akar vinni, amikor örökre elhagyja a stúdiót. A hatalmas teherlift a művész nagyméretű munkáinak és installációinak szállításával fontos szerepet töltött be.

A műteremtől való búcsúként Koós Gábor lenyomtatta azt a karosszéket is, amelyben ötletei születtek.

A Szuvenír-sorozat további részeiben a művész a múltját és a családtagjai közelmúltban bekövetkezett halálát dolgozza fel. A sorozat darabjai tiltakoznak a feledés ellen. Koós Gábor nyomatot készített a gyerekkori ház tárgyairól, például az erkélykorlátról, amelyet nagyapja készített, vagy nagybátyja fűrészéről – ő mutatta meg neki ugyanis először a famunkát. A Szuvenír című tárlatot június 25-ig lehet megnézni.

Ez is érdekelhet:

szentendre | Koós Gábor | szuvenír | kiállítás | MANK Galéria

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram