Close
Már használhatják az utasok a ferihegyi repülőtér új részeit

Már használhatják az utasok a ferihegyi repülőtér új részeit

Átadta az utasforgalomnak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője az új utasmóló második részét.

A Budapest Airport közleményében arról tájékoztatott, hogy az új épületrész már június 23-án elkészült, eddig a használatba vételi engedély kiadására vártak.

Az 1-es móló építése tavaly júliusban kezdődött el, az első ütemmel az idén januárban végeztek. A második, most elkészült ütemben építették meg a 2A terminállal összekötő folyosót és a móló második részét. A beruházás 11,5 milliárd forintba került, a repülőtér üzemeltetője finanszírozta. A 11,5 ezer négyzetméteres, százhúsz méter hosszú épület egyszintes, 5,2 méter belmagasságú, nyolc gyalogos beszállítókapuja közvetlenül a repülőgép-állóhelyekre nyílik, további hat kaputól buszok szállítják az utasokat az épülettől távolabb parkoló repülőgépekhez.

A központi csarnokban pihenő- és várótér, három nagy kapacitású, akadálymentes mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is helyet kapott. Rövidesen kávézó és vámmentes bolt is nyílik az új mólóban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, illusztráció: Getty Images)

utasmóló | repülőtér | airport | Liszt ferenc Nemzetközi repülőtér | budapest

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram