Close
Már használhatják az utasok a ferihegyi repülőtér új részeit

Már használhatják az utasok a ferihegyi repülőtér új részeit

Átadta az utasforgalomnak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője az új utasmóló második részét.

A Budapest Airport közleményében arról tájékoztatott, hogy az új épületrész már június 23-án elkészült, eddig a használatba vételi engedély kiadására vártak.

Az 1-es móló építése tavaly júliusban kezdődött el, az első ütemmel az idén januárban végeztek. A második, most elkészült ütemben építették meg a 2A terminállal összekötő folyosót és a móló második részét. A beruházás 11,5 milliárd forintba került, a repülőtér üzemeltetője finanszírozta. A 11,5 ezer négyzetméteres, százhúsz méter hosszú épület egyszintes, 5,2 méter belmagasságú, nyolc gyalogos beszállítókapuja közvetlenül a repülőgép-állóhelyekre nyílik, további hat kaputól buszok szállítják az utasokat az épülettől távolabb parkoló repülőgépekhez.

A központi csarnokban pihenő- és várótér, három nagy kapacitású, akadálymentes mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is helyet kapott. Rövidesen kávézó és vámmentes bolt is nyílik az új mólóban.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, illusztráció: Getty Images)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom