Visszatérhet a maszkviselés az új koronavírus-variáns gyors terjedése miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra kéri az utasokat, hogy viseljenek maszkot a hosszú távú járatokon.

A héten adta ki új ajánlását a WHO, miután a COVID-19 legújabb omikron-alváltozatának gyors terjedése miatt megkongatták a vészharangot.

Az új variánst már Európában is kimutatták, egyre növekvő számban.

A WHO éppen ezért azt tanácsolja az utazóknak, viseljenek maszkot olyan helyeken, ahol magas a megfertőződés kockázata, így például a hosszú távú repülőjáratokon.

A szakértők az Európai Unió és Kína közötti utazók esetében véletlenszerű tesztelést, a gépek és a terek fokozott takarítását és fertőtlenítését is javasolják. A múlt héten az EU huszonhét kormányának tisztviselőiből álló testület, az IPCR azt javasolta, hogy a Kínába induló és onnan érkező járatok minden utasa viseljen arcmaszkot, és

a Kínából érkező utasokat pedig szúrópróba-szerűen vessék alá a teszteléseknek.

Mindeközben több mint húsz ország – köztük Ciprus, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Lettország, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország – negatív COVID-teszteket kér a Kínából érkező utazóktól.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

covid-19 | járványügyi intézkedés | maszkviselés | koronavírus | maszk

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom