Close
Visszatérhet a maszkviselés az új koronavírus-variáns gyors terjedése miatt

Visszatérhet a maszkviselés az új koronavírus-variáns gyors terjedése miatt

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) arra kéri az utasokat, hogy viseljenek maszkot a hosszú távú járatokon.

A héten adta ki új ajánlását a WHO, miután a COVID-19 legújabb omikron-alváltozatának gyors terjedése miatt megkongatták a vészharangot.

Az új variánst már Európában is kimutatták, egyre növekvő számban.

A WHO éppen ezért azt tanácsolja az utazóknak, viseljenek maszkot olyan helyeken, ahol magas a megfertőződés kockázata, így például a hosszú távú repülőjáratokon.

A szakértők az Európai Unió és Kína közötti utazók esetében véletlenszerű tesztelést, a gépek és a terek fokozott takarítását és fertőtlenítését is javasolják. A múlt héten az EU huszonhét kormányának tisztviselőiből álló testület, az IPCR azt javasolta, hogy a Kínába induló és onnan érkező járatok minden utasa viseljen arcmaszkot, és

a Kínából érkező utasokat pedig szúrópróba-szerűen vessék alá a teszteléseknek.

Mindeközben több mint húsz ország – köztük Ciprus, Franciaország, Németország, Görögország, Olaszország, Lettország, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország – negatív COVID-teszteket kér a Kínából érkező utazóktól.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty)

covid-19 | maszkviselés | maszk | repülés | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram