Close
Így ünnepelheted a nyitás évfordulóját a főváros egyik leglenyűgözőbb épületében

Így ünnepelheted a nyitás évfordulóját a főváros egyik leglenyűgözőbb épületében

Budapest ikonikus helyszíne a 2021-es debütálása óta a belváros társasági életének új központjaként született újjá, valamint számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert. A megnyitás évfordulója alkalmából június 28-án különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel ünnepel.

A vendégek akár egy teljes napot is eltölthetnek a Ferenciek terén álló Matild Palotában, hiszen a boldog békeidők korszakát megidéző épület három gasztrohelyszíne sokszínű és igen változatos kínálattal bír.

Többek között felfedezhetik a klasszikus Spago-fogásokat, hűsítő koktélokat ihatnak a tetőtéri The Duchess-ban,

vagy akár a nemrég megnyílt Matild Café & Cabaret kávéház különleges tortaválogatását is megkóstolhatják.

A Budapest egyik leglenyűgözőbb épületeként számontartott palota Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné megbízásából 1899 és 1902 között épült, hogy Budapest társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon.

Az UNESCO világörökség részét képező épület egy minden részletre kiterjedő ötéves felújítást követően eredeti pompájában 2021 nyarán debütált.

A felújított palota minden elemében a magyar örökség jellegzetes hangulatát tükrözi vissza, a megalkotott dizájn a híres épület gazdag történelme előtt tiszteleg. Az építészeti terveket a budapesti Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának gyümölcse.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, a Matild Palotában dolgozó csapat számára, hogy az elmúlt egy évben nem csupán egy újjászületett történelmi helyszínnel gazdagíthattuk a magyar fővárost, hanem a palota három helyszíne révén Budapest gasztronómiai kínálatát is tovább színesíthettük. Nagy izgalommal tekintünk a jövőbe, hiszen ősztől kezdődnek az első kabaré előadások is a kávéház hidraulikus színpadán. Új élményekből a jövőben sem lesz hiány!” – nyilatkozta Selim Ölmez Szállodaigazgató.

Mi is bemutattuk már a Matild Palotát, mi több, elsők között kóstolhattuk meg a kávézó fogásait, de kipróbáltuk a Spago híres Oscar-menüjét és felnéztünk az épület skybarjába is. 

(Fotók: Matild Palota)

kávézó | évforduló | ünneplés | Matild Palota | étterem

FOLYTASD EZZEL

Borokkal, ételekkel és zenével vár szombaton az a hely, ahol nagyon jó lenni

Egy nógrádi kis faluba érkezik az év legkedvesebb egynapos művészeti fesztiválja

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom