Close
Így ünnepelheted a nyitás évfordulóját a főváros egyik leglenyűgözőbb épületében

Így ünnepelheted a nyitás évfordulóját a főváros egyik leglenyűgözőbb épületében

Budapest ikonikus helyszíne a 2021-es debütálása óta a belváros társasági életének új központjaként született újjá, valamint számos hazai és nemzetközi díjat is elnyert. A megnyitás évfordulója alkalmából június 28-án különleges gasztronómiai ajánlatokkal és meglepetésekkel ünnepel.

A vendégek akár egy teljes napot is eltölthetnek a Ferenciek terén álló Matild Palotában, hiszen a boldog békeidők korszakát megidéző épület három gasztrohelyszíne sokszínű és igen változatos kínálattal bír.

Többek között felfedezhetik a klasszikus Spago-fogásokat, hűsítő koktélokat ihatnak a tetőtéri The Duchess-ban,

vagy akár a nemrég megnyílt Matild Café & Cabaret kávéház különleges tortaválogatását is megkóstolhatják.

A Budapest egyik leglenyűgözőbb épületeként számontartott palota Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné megbízásából 1899 és 1902 között épült, hogy Budapest társasági életének közkedvelt helyszíneként szolgáljon.

Az UNESCO világörökség részét képező épület egy minden részletre kiterjedő ötéves felújítást követően eredeti pompájában 2021 nyarán debütált.

A felújított palota minden elemében a magyar örökség jellegzetes hangulatát tükrözi vissza, a megalkotott dizájn a híres épület gazdag történelme előtt tiszteleg. Az építészeti terveket a budapesti Dajka Péter és Puhl Antal építészek álmodták meg, a palota belső tereinek kialakítása pedig az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező munkájának gyümölcse.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, a Matild Palotában dolgozó csapat számára, hogy az elmúlt egy évben nem csupán egy újjászületett történelmi helyszínnel gazdagíthattuk a magyar fővárost, hanem a palota három helyszíne révén Budapest gasztronómiai kínálatát is tovább színesíthettük. Nagy izgalommal tekintünk a jövőbe, hiszen ősztől kezdődnek az első kabaré előadások is a kávéház hidraulikus színpadán. Új élményekből a jövőben sem lesz hiány!” – nyilatkozta Selim Ölmez Szállodaigazgató.

Mi is bemutattuk már a Matild Palotát, mi több, elsők között kóstolhattuk meg a kávézó fogásait, de kipróbáltuk a Spago híres Oscar-menüjét és felnéztünk az épület skybarjába is. 

(Fotók: Matild Palota)

kávézó | ünneplés | Matild Palota | évforduló | étterem

FOLYTASD EZZEL

Szabad szemmel is varázslatosan látványos csillagállás jön a hétvégén

Egy hónapon át tartó fesztivállá alakul az ünnepi időszak Budapest impozáns luxusszállodájában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram