Close
Öt alkalmazás, ami segít megtanulni meditálni

Öt alkalmazás, ami segít megtanulni meditálni

Elsőre kicsit disszonáns lehet a meditáció és az applikáció egy mondatban, de miért ne hívhatnánk segítségül a technológiát? A meditáció a testet és a lelket is gyógyítja, a folyamatos pörgés, feladatok miatt azonban nehezebb megtanulni a technikáját, mint elsajátítani egy új idegen nyelvet. Vagy mégsem? Ezek az appok segíthetnek a gyakorlásban. 

Little Bamboo

Könnyen kezelhető, kedves kis app, amit majdnem ötmillióan töltöttek már le, és szinte csak jó értékelései vannak. Kifejezetten kezdőknek is ajánlott, mert ráhangolódó, tényleg teljesen alap gyakorlatokkal is ellátták. Szuper, hogy egy óriási katalógusból választhatunk tematikus meditációk közül, így stresszoldó, munkahelyi problémákat feloldó, vagy akár alvást elősegítő gyakorlatokat is választhatunk, attól függően, mire van szükségünk. A program letöltése ingyenes, ám kicsivel több mint negyven euróért féléves, még több opcióval szolgáló verzióra is előfizethetünk.

Calm

Úgy segít, hogy az egész tudatos jelenlét tudományába vezet be, ezzel pedig nemcsak a meditációk világát nyitja meg előttünk, hanem a stresszmentes élet lehetőségét is felkínálja. Zenét és esti mesét is szolgáltat, ha nehezen megy az elalvás. Ingyenes app, de az alkalmazáson belül vannak fizetős tartalmak.

Mind

Valódi tanulóapp, a gyakorlaton felül élő bejelentkezéseket, podcastokat is tartalmaz. Mindenki azt a formátumot választja, ami a legszimpatikusabb neki, amivel a legjobban tud azonosulni. A start program ingyenes, a bővített verziót havi hét euróért vásárolhatjuk meg.

Namatata

Napi szinten csábít gyakorlása a Namatata, tíz- és húszperces szeánszokra hív. Az app fejlesztői között sok pszichológust találni, ami egy remek alap. Több mint négyszáz meditáció közül választhatunk, még a koronavírus okozta szorongásra is van külön programjuk. Hét napig ingyenesen használhatjuk, aztán havi tizenegy euróért mélyedhetünk el velük a meditáció tudományában és gyakorlatában.

Just like Buddha

Az élet rövid. A tudat végtelen. Meditálj! – ez a magyar fejlesztésű app mottója. Öt kapuba rendezi a közel nyolcvan darab elérhető meditációs programot, az élet különböző területeire fókuszálva. Teljesen kezdőtől a haladó szintig, mindenki megtalálja a számára szimpatikus online szeánszot, végig fogják a kezünket, és ez több önbizalmat ad a gyakorláshoz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay, Just like Buddha)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom