Close
Horrorfilmbe illő állapotok uralkodnak egy népszerű spanyol strandon

Horrorfilmbe illő állapotok uralkodnak egy népszerű spanyol strandon

Elszabadultak a medúzák.

Arra figyelmeztetik a spanyolországi Costa del Sol régióba látogatókat, hogy nagyon vigyázzanak a medúzákkal. Az Aula del Mar nevű tengervédelmi csoport a napokban a pelagia noctiluca és a rhizostoma luteum fajok számának jelentős megnövekedését észlelte Nerja, Benalmádena, Fuengirola és Marbella strandjainál. A rhizostoma luteum szó szerint kiemelkedik közülük, hiszen nagysága a kilencven centimétert is elérheti.

“Olyan, mintha egy horrorfilmből lépett volna elő – mondta a The Sun-nak egy ott nyaraló turista, Francisco Martinez. – Húsz éve járok a Costa del Solra, és ilyet még soha nem éltem át. Ha szeretnéd a gyerekeket a vízbe vinni, akkor hálóra is szükség lesz hozzá, annyira rossz a helyzet.”

Az elmúlt héten több spanyolországi strandon is figyelmeztetéseket adtak ki, Malaga partjainál például sárga zászlókkal hívják fel a figyelmet a medúzák megnövekedett jelenlétére.

“Idén biztosak voltunk benne, hogy egy sor olyan körülmény lesz majd, mely kedvez a medúzák nagy számú felbukkanásának, és ami végül meg is valósult” – mondta Jesús Bellido biológus, az Aula del Mar munkatársa. Ilyen extra körülmény például a tengervíz számukra ideálisan alakuló hőmérséklete.

A Costa del Sol környékén nyaralóknak a biztonságuk érdekében érdemes letölteniük ezt a medúzafigyelő alkalmazást, amivel nyomon követhetik a medúzák előfordulását.

Egy spanyolországi település vezetése pedig közölte a turistákkal, hogy akik “nem bírják elviselni” a vidéken tapasztalható hangokat, inkább fontolják meg, hogy esetleg máshová mennek pihenni. Az ország északi partvidékén, Asztúriában található Ribadesella települése plakátkampányt indított, melyben a vidéki élet valóságára figyelmezteti leendő látogatóit.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

Costa del Sol | medúzák | tenger | utazás | strand

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram