Close
Horrorfilmbe illő állapotok uralkodnak egy népszerű spanyol strandon

Horrorfilmbe illő állapotok uralkodnak egy népszerű spanyol strandon

Elszabadultak a medúzák.

Arra figyelmeztetik a spanyolországi Costa del Sol régióba látogatókat, hogy nagyon vigyázzanak a medúzákkal. Az Aula del Mar nevű tengervédelmi csoport a napokban a pelagia noctiluca és a rhizostoma luteum fajok számának jelentős megnövekedését észlelte Nerja, Benalmádena, Fuengirola és Marbella strandjainál. A rhizostoma luteum szó szerint kiemelkedik közülük, hiszen nagysága a kilencven centimétert is elérheti.

“Olyan, mintha egy horrorfilmből lépett volna elő – mondta a The Sun-nak egy ott nyaraló turista, Francisco Martinez. – Húsz éve járok a Costa del Solra, és ilyet még soha nem éltem át. Ha szeretnéd a gyerekeket a vízbe vinni, akkor hálóra is szükség lesz hozzá, annyira rossz a helyzet.”

Az elmúlt héten több spanyolországi strandon is figyelmeztetéseket adtak ki, Malaga partjainál például sárga zászlókkal hívják fel a figyelmet a medúzák megnövekedett jelenlétére.

“Idén biztosak voltunk benne, hogy egy sor olyan körülmény lesz majd, mely kedvez a medúzák nagy számú felbukkanásának, és ami végül meg is valósult” – mondta Jesús Bellido biológus, az Aula del Mar munkatársa. Ilyen extra körülmény például a tengervíz számukra ideálisan alakuló hőmérséklete.

A Costa del Sol környékén nyaralóknak a biztonságuk érdekében érdemes letölteniük ezt a medúzafigyelő alkalmazást, amivel nyomon követhetik a medúzák előfordulását.

Egy spanyolországi település vezetése pedig közölte a turistákkal, hogy akik “nem bírják elviselni” a vidéken tapasztalható hangokat, inkább fontolják meg, hogy esetleg máshová mennek pihenni. Az ország északi partvidékén, Asztúriában található Ribadesella települése plakátkampányt indított, melyben a vidéki élet valóságára figyelmezteti leendő látogatóit.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Kiderült, hogy nem csak jó levegőt, de valódi pénzt is termelnek a városi fák
Nagyon jól jött a vénasszonyok nyara a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom