Close
Elárverezik Putyin régi szövetségesének lefoglalt szuperjachtját

Elárverezik Putyin régi szövetségesének lefoglalt szuperjachtját

A befolyt összeget Ukrajna támogatására fordítják.

A The Guardian információja szerint Viktor Medvedcsuk kétszázmillió dollár értékű szuperjachtját egy aukción adnák el. A Royal Romance néven emlegetett hajót még az év elején foglalták le Horvátországban a nyugati szankciók részeként. Nemrégiben pedig egy horvát bíróság úgy döntött, hogy a hajót át kell adni az ukrán vagyon-visszaszerzési és -kezelési hivatalnak, amely „megőrzi a gazdasági értéket azáltal, hogy aukción értékesíti”.

Az ukrán szervezet megerősítette, hogy a lefoglalt hajó a szankcionált orosz oligarchához köthető.

A tizennégy utas és huszonegy fős személyzet befogadására alkalmas, hét kabinos szuperjachton óriási úszómedence is található.

Nem ez az első alkalom, hogy orosz milliárdosok hajója kerül kalapács alá. Még szeptemberben átverezték el Gibraltáron Dmitrij Pumpjanszkij hetvenöt millió dolláros szuperjachtját.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

háború | oroszország | árverés | aukció | szuperjacht

FOLYTASD EZZEL

Az Orient expressz tengerre száll, hogy megidézze a körutazások aranykorát

Ritkán találni ilyen hibátlan Ferrarit a pajtában

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram