Close
Metróval mentik meg a világ egyik legismertebb turisztikai attrakcióját

Metróval mentik meg a világ egyik legismertebb turisztikai attrakcióját

A légszennyezéstől kell megvédeni.

Metróépítési projektet jelentett be az indiai miniszterelnök annak érdekében, hogy visszaszorítsák a légszennyezést a békeidőben naponta hetvenezer embert vonzó Tádzs Mahalnál.

A hálózat Agra városában épül majd, és a tervek szerint a világhírű emlékművet más történelmi jelentőségű látnivalókkal, valamint vasútállomásokkal és buszmegállókkal köt össze.

Az öt évig tartó építkezéshez egyéb beruházásokat is kapcsolnak: például tízmillió házat húznak fel a szegénységben élők megsegítése érdekében.

Korábban az indiai bíróság komoly kritikákat intézett a kormány felé, amiért nem megfelelően kezelte a 17. században épült Paloták koronáját. 

A bíróság szerint a fehér márványból és egyéb anyagokból készült épület színe a légszennyezés, az építési munkálatok és rovarirtószerek hatására változott és vette fel a sárga, a barna és a zöld különböző árnyalatait.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: BBC, fotók: Pixabay)

épület | légszennyezés | világhírű | attrackió | metró

FOLYTASD EZZEL

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Tanulmány készült arról, volt-e értelme a Covid-korlátozásoknak

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom