Close
Csak jóval később nyithat újra New York kedvenc múzeuma

Csak jóval később nyithat újra New York kedvenc múzeuma

Augusztus végéig kell rá várni.

A Covid–19 március 13-án záratta be másokkal egyetemben a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumot (Metropolitan Museum of Art – MET), és bár korábban arról volt szó, hogy augusztus közepén, vagy akár néhány héttel korábban megnyithat, ez valószínűleg nem fog megtörténni.

A Central Parknál található MET jelen állás szerint augusztus 29-én fogadhat ismét látogatókat.

New Yorkban mostanság az újranyitások második fázisa zajlik. Amennyiben minden a tervek szerint halad, a múzeumok a negyedik fázisban, július 20-án nyithatnak meg – kivéve a MET-et. A hatalmas múzeumnak ugyanis még egy extra hónapra szüksége van ahhoz, hogy fogadóképes legyen. “A munkatársaink és a látogatók biztonsága továbbra is a legfontosabb” – mondta ezzel kapcsolatban Daniel H. Weiss, a múzeum elnöke.

A többi nagy New York-i intézmény közül néhány még hezitál, a Whitney Múzeum, a Guggenheim és a Modern Művészetek Múzeuma például nem adott meg hivatalos dátumot. Utóbbi igazgatója, Glenn Lowry szerint valamikor július és szeptember között várható a nyitásuk, természetesen számos szigorú egészségügyi előírással: például egyidejűleg csak ezer ember tartózkodhat majd az épületben.

A járvány okozta gazdasági válság egyébként számos múzeumot érintett az Államokban, a MET például nyolcvan dolgozójától volt kénytelen megválni áprilisban.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

újranyitás | koronavírus | met | new york | augusztus

FOLYTASD EZZEL

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Két napig Budapesten minden a whiskyről és a prémium párlatról fog szólni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom