Close
Csak jóval később nyithat újra New York kedvenc múzeuma

Csak jóval később nyithat újra New York kedvenc múzeuma

Augusztus végéig kell rá várni.

A Covid–19 március 13-án záratta be másokkal egyetemben a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumot (Metropolitan Museum of Art – MET), és bár korábban arról volt szó, hogy augusztus közepén, vagy akár néhány héttel korábban megnyithat, ez valószínűleg nem fog megtörténni.

A Central Parknál található MET jelen állás szerint augusztus 29-én fogadhat ismét látogatókat.

New Yorkban mostanság az újranyitások második fázisa zajlik. Amennyiben minden a tervek szerint halad, a múzeumok a negyedik fázisban, július 20-án nyithatnak meg – kivéve a MET-et. A hatalmas múzeumnak ugyanis még egy extra hónapra szüksége van ahhoz, hogy fogadóképes legyen. “A munkatársaink és a látogatók biztonsága továbbra is a legfontosabb” – mondta ezzel kapcsolatban Daniel H. Weiss, a múzeum elnöke.

A többi nagy New York-i intézmény közül néhány még hezitál, a Whitney Múzeum, a Guggenheim és a Modern Művészetek Múzeuma például nem adott meg hivatalos dátumot. Utóbbi igazgatója, Glenn Lowry szerint valamikor július és szeptember között várható a nyitásuk, természetesen számos szigorú egészségügyi előírással: például egyidejűleg csak ezer ember tartózkodhat majd az épületben.

A járvány okozta gazdasági válság egyébként számos múzeumot érintett az Államokban, a MET például nyolcvan dolgozójától volt kénytelen megválni áprilisban.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom