Csak jóval később nyithat újra New York kedvenc múzeuma

Augusztus végéig kell rá várni.

A Covid–19 március 13-án záratta be másokkal egyetemben a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumot (Metropolitan Museum of Art – MET), és bár korábban arról volt szó, hogy augusztus közepén, vagy akár néhány héttel korábban megnyithat, ez valószínűleg nem fog megtörténni.

A Central Parknál található MET jelen állás szerint augusztus 29-én fogadhat ismét látogatókat.

New Yorkban mostanság az újranyitások második fázisa zajlik. Amennyiben minden a tervek szerint halad, a múzeumok a negyedik fázisban, július 20-án nyithatnak meg – kivéve a MET-et. A hatalmas múzeumnak ugyanis még egy extra hónapra szüksége van ahhoz, hogy fogadóképes legyen. "A munkatársaink és a látogatók biztonsága továbbra is a legfontosabb" – mondta ezzel kapcsolatban Daniel H. Weiss, a múzeum elnöke.

A többi nagy New York-i intézmény közül néhány még hezitál, a Whitney Múzeum, a Guggenheim és a Modern Művészetek Múzeuma például nem adott meg hivatalos dátumot. Utóbbi igazgatója, Glenn Lowry szerint valamikor július és szeptember között várható a nyitásuk, természetesen számos szigorú egészségügyi előírással: például egyidejűleg csak ezer ember tartózkodhat majd az épületben.

A járvány okozta gazdasági válság egyébként számos múzeumot érintett az Államokban, a MET például nyolcvan dolgozójától volt kénytelen megválni áprilisban.

Ez is érdekelhet:

Elképesztő videó mutatja be a múlt század eleji New York hangulatát

A színek és a 4K-s minőség utómunka eredménye.

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

Metropolitan Museum of Art | met | múzeum | koronavírus | new york

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom