Close
Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron

Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron

Mi tartott ilyen sokáig?

Megalakult a múzeumi macskák és gondozóik szakszervezete Szentpéterváron, közölte csütörtökön az Ermitázs sajtószolgálata. Az érdekvédelmi szervezet a macskák és gondozóik jogai fölött fog őrködni,

emellett megosztja más múzeumokkal a gyűjtemény rágcsálók elleni védelemben szerzett gazdag tapasztalatait.

Marija Haltunen, az Ermitázs illetékes szóvivője újságíróknak elmondta, hogy a múzeumi egerek levadászására tartott macskákat megbecsülik és jól bánnak velük. A szakszervezet megalapításával a kezdeményezők éppen ennek az állapotnak a fennmaradását szeretnék biztosítani.

A szakszervezet tevékenysége Haltunen szerint hivatalosan májusban,

az Ermitázs macskáinak hivatalos napján veszi kezdetét.

A Néva parti világhírű szépművészeti múzeumban, a 18. században épült Téli Palota alagsorában a kezdetektől tartanak macskákat azt ottani értékek és gyűjtemények védelmére. Az egérfogó cicák legutóbb decemberben kerültek a világ híradásaiba, amikor egy francia férfi rájuk hagyta vagyonának egy részét.

Ha szeretnél még hasonlóan pozitív energiákat, mint a megbecsült múzeumi macskák, akkor ajánljuk a saját showműsort kapó, skót-felföldi hosszúszőrű marhákat!

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

oroszország | szépművészeti múzeum | egérfogó | ermitázs | macska

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram