Close
Újabb országos hidegrekord dőlt meg, elképesztő hideget mértek Magyarországon

Újabb országos hidegrekord dőlt meg, elképesztő hideget mértek Magyarországon

Sorra dőlnek idén az időjárásrekordok: februárban szélben, most pedig hidegben dőlt meg egy magyarországi rekord.

Hétfőn megdőlt egy országos hidegrekord: a Kékestetőn mínusz hét Celsius-foknál hidegebbet mértek

– közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a honlapján.

Mint írták: a Kárpát-medencét kitöltő hideg légtömeg, valamint a csökkenő felhőzet hatására hétfő reggelre nagy területen fagypont alá csökkent a hőmérséklet. A Heves megyei Kékestetőn mínusz 7,1 fokig hűlt le a levegő, amellyel megdőlt az országos napi legalacsonyabb minimumhőmérsékleti rekord. Mostanáig mínusz hét fok volt az április 4-ei hidegrekord, amelyet 2015-ben a Nógrád megyei Zabaron mértek – ismertették.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: kedden már sokkal kevesebb helyen fagyott, mint az előző napokban, de a derült, kevésbé szeles déli megyékben így is nagy területen mínusz négy és mínusz egy fok közé süllyedt a hőmérséklet. Emellett a nyugati határvidéken és a középső megyékben volt gyenge fagy.

Ma hajnalban még a délnyugati, déli megyékben és az északi völgyekben is csak elvétve volt gyenge fagy (nulla és mínusz egy fok), a hét további részében viszont a melegedésnek köszönhetően erre átmenetileg nem kell számítani – tették hozzá. Ugyanakkor megjegyezték: a hétvégén átvonuló frontot követően jövő hétfő és kedd hajnalban is nagy területen lesz esély fagyra.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

hidegrekord | meteorológia | időjárás | hideg | magyarország

FOLYTASD EZZEL

Hőségriadóra készülhet, aki a következő napokban ezekbe az országba utazik

Mégsem érdemes betiltani a rövid távú járatokat? Meglepő következtetésre jutott egy tanulmány

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram