Close
Ezen a téli kalandtúrán megépíthetjük éjszakára a saját hókunyhónkat

Ezen a téli kalandtúrán megépíthetjük éjszakára a saját hókunyhónkat

Manapság már teljesen hézköznapinak számít, ha a külföldi utazásunk alkalmával belefutunk olyan szokatlan szálláshelyekbe, mint egy hatalmas boroshordó, egy óriási krumpli vagy egy méretes befőttesüveg.

Éppen ezért a téli időszakban szinte magától értetődik, hogy valahol a világban egy hangulatos kis hókunyhóban is meghúzhatjuk magunkat. A nem mindennapi lehetőség az Egyesült Államokban, Oregon államban található Brasada Ranchen adott, ahol ráadásul két kezünkkel építhetjük fel átmeneti havas hajlékunkat.

A terjedelmes méretű farm szoros kapcsolatban áll a személyre szabott túrákat szervező Wanderlust Toursszal. Az együttműködés egyik legizgalmasabb eredménye egy Snow Camp név alatt futó teljes hétvége, mely olyan havas-jeges élményeket ad, mint a hótalpas kirándulás, a tábortüzes éneklés különleges italok társaságában, vagy éjszakák a hóbarlangban.

A turnusok három éjszakát foglalnak magukba január 17–19., február 14–16., és március 20–22. között. A néhány nap alatt a vendégek Deschutes erdejébe kirándulnak, hogy ott felépítsenek maguknak egy hókunyhót, ahol aztán álomra hajtják a fejüket.

A program mindig pénteken kezdődik, amikor a jelentkezők összegyűlnek és felkészülnek az előttük álló eseménydús napokra. Másnap reggel indul a trappolás a Hemlock erdőbe, hogy aztán a fárasztó havas túrát követően megpihenjen kicsit a társaság, majd nekilásson a hókuckó építésének.

A nehéz nap végén nagyokat falatozik a csapat a tüzön sütött finomságokból, de akiben még ezután is maradt energia, a csillagok alatt éjszakai hótalpas túrára is indulhat.

Vasárnap újabb közös reggelivel gyűjtenek energiát a kalandorok, majd visszatérnek a ranchre.

Ha esetleg valakinek nem jön be a hókunyhós éjszaka, a közeli resortban kényelmesebben is megpihenhet, és igénybe vehet olyan szolgáltatásokat, mint szauna vagy spa – de ezt lényegében bármikor megteheti, úgyhogy részünkről inkább a havas kuckót javasoljuk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Brasada)

hókunyhó | kaland | brasada ranch | oregon | élmény

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom