Close
Megérkezett a valaha volt legsötétebb Rolls-Royce

Megérkezett a valaha volt legsötétebb Rolls-Royce

Fiatalos, de a hagyományokat folytatva méltóságteljes a Rolls-Royce sportos kollekciójának legújabb darabja.

Cullinan Black Badge névre keresztelték a patinás márka frissen leleplezett modelljét, amely a 2016-os genfi szalonon bemutatott Black Badge, azaz Fekete Jelvény sorozat tagja. Három esztendővel ezelőtt foglalták el az utakat a speciális kiadás koromfekete bárányai, a Ghost és a Wraith, melyek különös ismertető jele egyaránt az volt, hogy mindkét autó mélysötétben pompázott (igen, még az Emily-szobrocskájuk is).

A gyártó történetének legfeketébb fényezése az általunk is kipróbált Cullinan Black Badge változatán is visszaköszön. A masszív járgány üresen is majdnem három tonnát nyom (egészen pontosan 2753 kilogrammot), így hát csöppet sem meglepő módon egy ilyen monstrum megmozgatásához brutálisan erős motorra volt szükség: biturbó V12-ese 6,75 literes, 600 lóerős, maximális nyomatéka 900 Nm.

Álló helyzetből 4,9 másodperc alatt éri el a 96 km/h sebességet, a végsebessége pedig az elektronikus korlátozás eredményeként 250 km/h. Nyolcfokozatú automatikus váltóval lehet irányítani, a márka esetében kissé szokatlannak mondható Rolls-Royce élményért pedig olyan izgalmas megoldások felelnek, mint például a gombnyomásra aktiválható, dörrenő motorhangot hallató kipufogó.

A fiatalosabb, sportosabb vonalat követő, a vevő kívánsága szerinti külső és belső dizájnnal kérhető Cullinan a márkára jellemző luxus és egy terepjáró praktikusságának ötvözete.

Az utastérben látható karbonbetéteket használtak (összesen huszonhárom darabot), a szintén védjegynek számító csillagos égbolt pedig 1344 darab kézzel elhelyezett LED-ből áll össze.

Már vesznek fel rendeléseket a Rolls-Royce Cullinan Black Badge-re, és ha minden jól alakul, a következő évtől a vevők garázsában pihenhetnek a tekintélyes járművek.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Rolls-Royce)

sportos | porgramozás | erős | fekete | masszív

FOLYTASD EZZEL

Újra büszkén szárnyal a Bentley legendás orrdísze

Ezt a három lejátszási listát pörgesd a kocsiban!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram