Close
Megérkezett a valaha volt legsötétebb Rolls-Royce

Megérkezett a valaha volt legsötétebb Rolls-Royce

Fiatalos, de a hagyományokat folytatva méltóságteljes a Rolls-Royce sportos kollekciójának legújabb darabja.

Cullinan Black Badge névre keresztelték a patinás márka frissen leleplezett modelljét, amely a 2016-os genfi szalonon bemutatott Black Badge, azaz Fekete Jelvény sorozat tagja. Három esztendővel ezelőtt foglalták el az utakat a speciális kiadás koromfekete bárányai, a Ghost és a Wraith, melyek különös ismertető jele egyaránt az volt, hogy mindkét autó mélysötétben pompázott (igen, még az Emily-szobrocskájuk is).

A gyártó történetének legfeketébb fényezése az általunk is kipróbált Cullinan Black Badge változatán is visszaköszön. A masszív járgány üresen is majdnem három tonnát nyom (egészen pontosan 2753 kilogrammot), így hát csöppet sem meglepő módon egy ilyen monstrum megmozgatásához brutálisan erős motorra volt szükség: biturbó V12-ese 6,75 literes, 600 lóerős, maximális nyomatéka 900 Nm.

Álló helyzetből 4,9 másodperc alatt éri el a 96 km/h sebességet, a végsebessége pedig az elektronikus korlátozás eredményeként 250 km/h. Nyolcfokozatú automatikus váltóval lehet irányítani, a márka esetében kissé szokatlannak mondható Rolls-Royce élményért pedig olyan izgalmas megoldások felelnek, mint például a gombnyomásra aktiválható, dörrenő motorhangot hallató kipufogó.

A fiatalosabb, sportosabb vonalat követő, a vevő kívánsága szerinti külső és belső dizájnnal kérhető Cullinan a márkára jellemző luxus és egy terepjáró praktikusságának ötvözete.

Az utastérben látható karbonbetéteket használtak (összesen huszonhárom darabot), a szintén védjegynek számító csillagos égbolt pedig 1344 darab kézzel elhelyezett LED-ből áll össze.

Már vesznek fel rendeléseket a Rolls-Royce Cullinan Black Badge-re, és ha minden jól alakul, a következő évtől a vevők garázsában pihenhetnek a tekintélyes járművek.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Rolls-Royce)

Close