Close
Idén már másodszor kellett bezárni az USA egyik legnépszerűbb nemzeti parkját

Idén már másodszor kellett bezárni az USA egyik legnépszerűbb nemzeti parkját

Sajnos a csodálatos Yosemite sem ússza meg a kaliforniai bozóttüzek hatásait.

A terjedő füst és a rossz minőségű levegő miatt kénytelen bezárni az Egyesült Állmok egyik legnépszerűbb nemzeti parkja. Az előrejelzések szerint a következő napokban a veszélyes és egészségtelen tartományba zuhan a levegő minősége, ezért ezen a hétvégén biztosan nem nyitják ki a kapukat.

Mint ismeretes, az Egyesült Államok nyugati partvidékén pusztító tűzvész következtében legalább hetvenezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Észak-Kalifornia és Oregon állam területén a legrosszabb a helyzet, ahonnan több tízezer embert kellett evakuálni. San Franciscót például csaknem teljes sötétség borította a sűrű, szinte áthatolhatatlan füst miatt, majd a sötétséget a lángok bíbor színe váltotta fel. Az ott dolgozó Gáspár András jóvoltából a Roadster első kézből számolt be a város apokaliptikusnak tűnő hangulatáról.

A bezárás pontos időtartama jelen állás szerint még nem ismert, de a park vezetősége figyelemmel kíséri a tűz aktivitását, a füst terjedését, és vélhetően a napokban hoz határozatot arról, mikor lesznek ismét megfelelőek a körülmények az újranyitáshoz.

Nem először zárják be idén a Yosemite-t, március 20. és június 11. között a koronavírus-járvány miatt pont a turisztikai szezon legfontosabb időszakában szünetelt a látogatás.

A Yosemite az Államok ötödik leglátogatottabb nemzeti parkjának számít, 2019-ben négy és fél millióan keresték fel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

kalifornia | yosemite | bezár | füst | nemzeti park

FOLYTASD EZZEL

Gyalog, lóháton és kerékpárral is bejárhatjuk Erdély gyönyörű új túraútvonalát

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom