Close
Idén már másodszor kellett bezárni az USA egyik legnépszerűbb nemzeti parkját

Idén már másodszor kellett bezárni az USA egyik legnépszerűbb nemzeti parkját

Sajnos a csodálatos Yosemite sem ússza meg a kaliforniai bozóttüzek hatásait.

A terjedő füst és a rossz minőségű levegő miatt kénytelen bezárni az Egyesült Állmok egyik legnépszerűbb nemzeti parkja. Az előrejelzések szerint a következő napokban a veszélyes és egészségtelen tartományba zuhan a levegő minősége, ezért ezen a hétvégén biztosan nem nyitják ki a kapukat.

Mint ismeretes, az Egyesült Államok nyugati partvidékén pusztító tűzvész következtében legalább hetvenezer ember volt kénytelen elhagyni otthonát. Észak-Kalifornia és Oregon állam területén a legrosszabb a helyzet, ahonnan több tízezer embert kellett evakuálni. San Franciscót például csaknem teljes sötétség borította a sűrű, szinte áthatolhatatlan füst miatt, majd a sötétséget a lángok bíbor színe váltotta fel. Az ott dolgozó Gáspár András jóvoltából a Roadster első kézből számolt be a város apokaliptikusnak tűnő hangulatáról.

A bezárás pontos időtartama jelen állás szerint még nem ismert, de a park vezetősége figyelemmel kíséri a tűz aktivitását, a füst terjedését, és vélhetően a napokban hoz határozatot arról, mikor lesznek ismét megfelelőek a körülmények az újranyitáshoz.

Nem először zárják be idén a Yosemite-t, március 20. és június 11. között a koronavírus-járvány miatt pont a turisztikai szezon legfontosabb időszakában szünetelt a látogatás.

A Yosemite az Államok ötödik leglátogatottabb nemzeti parkjának számít, 2019-ben négy és fél millióan keresték fel.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom