Close
Megint mutatunk egy remek podcastet

Megint mutatunk egy remek podcastet

És megint a Highlights of Hungary csapatától.

Nagyon sokféleképpen lehet kapcsolódni a kultúrához, a munkánkhoz, vagy saját magunkhoz, amelyek különböző utakra visznek el bennünket. Ebben segíthet a művészet, illetve maguk a művészek is. A mai közösségimédia-orientált világban pedig könnyedén hozzájuthatunk bármilyen tartalomhoz, mely azt a veszélyt is hordozza magában, hogy egyszerre tárul ki előttünk a valódi értékeket hordozó, és a felszínes világ is.

Nem egyszerű ezen az úton kalauzolni magunkat, kiigazodni a milliónyi impulzus és trendhullám között, eldönteni, mely értékrendekhez kapcsolódjunk. Honnan tudjuk, hogy mi a valódi tartalom, hogy mit jelent a kultúrában a minőség, és kell-e a sikerhez mennyiség? A közönség teremti a műfajt, vagy a műfaj a közönségét?

„Az emberek lelkére kell hatni.” Juhász Anna irodalmár, sok száz Hadik Irodalmi Szalon és számos kulturális est háziasszonya elárulja, hogyan buzdítja az embereket olvasásra és hat az emberek lelkére immáron tíz éve.

„Egy dolgunk van, a szabadság.” Vajdai Vilmos színész, rendező, a TÁP Színház alapítója, az underground szcéna egyik legmeghatározóbb alkotója, többek között beszél a szabadság fogalmáról, arról, mit kell keresni a kultúrában, és hogyan lehet elkerülni a kommerszt.

„Most mi is épp tartalmat termelünk.” Lévai Balázs producer, rendező, forgatókönyvíró pedig a kultúra fogyasztói szokásokat taglalja, és azt, hogy ez milyen hatással lehet a finanszírozás kérdésére.

A Highlights of Hungary negyedik adásának társművészei saját útjukon keresztül mutatják meg, merre kanyarodnak a kultúra útjain, hogyan tapossák ki maguk előtt azt az ösvényt, amiben nap mint nap tevékenykednek, és mennyire szabadok ebben, valamint hogyan hatnak a világra és teremtenek értéket küldetésükkel.

A következő adás október 29-én jelenik meg. A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a negyedik epizód errefelé található.

vajdai vilmos | podcast | juhász anna | lévai balázs | highlights of hungary

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram