Close
Megint mutatunk egy remek podcastet

Megint mutatunk egy remek podcastet

És megint a Highlights of Hungary csapatától.

Nagyon sokféleképpen lehet kapcsolódni a kultúrához, a munkánkhoz, vagy saját magunkhoz, amelyek különböző utakra visznek el bennünket. Ebben segíthet a művészet, illetve maguk a művészek is. A mai közösségimédia-orientált világban pedig könnyedén hozzájuthatunk bármilyen tartalomhoz, mely azt a veszélyt is hordozza magában, hogy egyszerre tárul ki előttünk a valódi értékeket hordozó, és a felszínes világ is.

Nem egyszerű ezen az úton kalauzolni magunkat, kiigazodni a milliónyi impulzus és trendhullám között, eldönteni, mely értékrendekhez kapcsolódjunk. Honnan tudjuk, hogy mi a valódi tartalom, hogy mit jelent a kultúrában a minőség, és kell-e a sikerhez mennyiség? A közönség teremti a műfajt, vagy a műfaj a közönségét?

„Az emberek lelkére kell hatni.” Juhász Anna irodalmár, sok száz Hadik Irodalmi Szalon és számos kulturális est háziasszonya elárulja, hogyan buzdítja az embereket olvasásra és hat az emberek lelkére immáron tíz éve.

„Egy dolgunk van, a szabadság.” Vajdai Vilmos színész, rendező, a TÁP Színház alapítója, az underground szcéna egyik legmeghatározóbb alkotója, többek között beszél a szabadság fogalmáról, arról, mit kell keresni a kultúrában, és hogyan lehet elkerülni a kommerszt.

„Most mi is épp tartalmat termelünk.” Lévai Balázs producer, rendező, forgatókönyvíró pedig a kultúra fogyasztói szokásokat taglalja, és azt, hogy ez milyen hatással lehet a finanszírozás kérdésére.

A Highlights of Hungary negyedik adásának társművészei saját útjukon keresztül mutatják meg, merre kanyarodnak a kultúra útjain, hogyan tapossák ki maguk előtt azt az ösvényt, amiben nap mint nap tevékenykednek, és mennyire szabadok ebben, valamint hogyan hatnak a világra és teremtenek értéket küldetésükkel.

A következő adás október 29-én jelenik meg. A podcastet ide kattintva lehet meghallgatni, a negyedik epizód errefelé található.

FOLYTASD EZZEL
3 milliárd fa ültetésével küzdene az éghajlatváltozás ellen ez az ország
Brutális áron kelt el Einstein kézirata az általános relativitáselméletről
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom