Close
Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Felfrissítették Zuglóban a háromezer négyzetméter alapterületű pompás japánkertet. Ki gondolta volna, hogy a margitszigeti és az állatkerti mellett még egy hasonló tematikára épülő dús távol-keleti parkot találunk Budapesten? Ráadásul az 1928-ban telepített park az ország első ilyen stílusú díszkertje. 

Budapest nagyon sokszor lepett már meg minket. Teljesen átlagos helyzet, hogy egyes lokálpatrióták sem tudják, a házuk alatt komoly pincerendszer egyik folyosója halad át. Az sem ritka, hogy egy családi beszélgetés során derül ki, hogy amit ma otthonnak hívnak, ott a múlt században bordélyház, garniszálló üzemelt. És itt egy újabb felismerés: pár utcára a lakástól egy rejtett japánkert bújik meg, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola udvarán.

A tankertet közadakozásból frissítették fel, és mostantól ismét látogatható. Tehát ha az állatkerti program túl időigényes lenne, a Margitszigeten pedig nem bírjuk a tömeget, újra opció lehet a zuglói díszkert. Kikapcsolódni, lelassulni, elmerülni a növényvilágban, vagy hátradőlve olvasni kicsit, közel a természethez.

A Japánkert címe: Budapest XIV., Kövér Lajos utca 1.
Nyitvatartás: hétfő–péntek: 8–20 óráig, szombat–vasárnap: 8–16 óráig

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

A képek illusztrációk.

japánkert | zuglói japánkert | növények | zen | nyugalom

FOLYTASD EZZEL

Így fogsz utazni jövőre

Az infláció ellenére ismét csúcsra jár a bevásárlóturizmus Olaszországban

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram