Close
Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Felfrissítették Zuglóban a háromezer négyzetméter alapterületű pompás japánkertet. Ki gondolta volna, hogy a margitszigeti és az állatkerti mellett még egy hasonló tematikára épülő dús távol-keleti parkot találunk Budapesten? Ráadásul az 1928-ban telepített park az ország első ilyen stílusú díszkertje. 

Budapest nagyon sokszor lepett már meg minket. Teljesen átlagos helyzet, hogy egyes lokálpatrióták sem tudják, a házuk alatt komoly pincerendszer egyik folyosója halad át. Az sem ritka, hogy egy családi beszélgetés során derül ki, hogy amit ma otthonnak hívnak, ott a múlt században bordélyház, garniszálló üzemelt. És itt egy újabb felismerés: pár utcára a lakástól egy rejtett japánkert bújik meg, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola udvarán.

A tankertet közadakozásból frissítették fel, és mostantól ismét látogatható. Tehát ha az állatkerti program túl időigényes lenne, a Margitszigeten pedig nem bírjuk a tömeget, újra opció lehet a zuglói díszkert. Kikapcsolódni, lelassulni, elmerülni a növényvilágban, vagy hátradőlve olvasni kicsit, közel a természethez.

A Japánkert címe: Budapest XIV., Kövér Lajos utca 1.
Nyitvatartás: hétfő–péntek: 8–20 óráig, szombat–vasárnap: 8–16 óráig

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

A képek illusztrációk.

FOLYTASD EZZEL
Míg északon városokat zárnak le, délen a mozik megnyitására készülnek az olaszok
Bécsben teljesen elszabadult az őrület
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom