Close
Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Felfrissítették Zuglóban a háromezer négyzetméter alapterületű pompás japánkertet. Ki gondolta volna, hogy a margitszigeti és az állatkerti mellett még egy hasonló tematikára épülő dús távol-keleti parkot találunk Budapesten? Ráadásul az 1928-ban telepített park az ország első ilyen stílusú díszkertje. 

Budapest nagyon sokszor lepett már meg minket. Teljesen átlagos helyzet, hogy egyes lokálpatrióták sem tudják, a házuk alatt komoly pincerendszer egyik folyosója halad át. Az sem ritka, hogy egy családi beszélgetés során derül ki, hogy amit ma otthonnak hívnak, ott a múlt században bordélyház, garniszálló üzemelt. És itt egy újabb felismerés: pár utcára a lakástól egy rejtett japánkert bújik meg, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola udvarán.

A tankertet közadakozásból frissítették fel, és mostantól ismét látogatható. Tehát ha az állatkerti program túl időigényes lenne, a Margitszigeten pedig nem bírjuk a tömeget, újra opció lehet a zuglói díszkert. Kikapcsolódni, lelassulni, elmerülni a növényvilágban, vagy hátradőlve olvasni kicsit, közel a természethez.

A Japánkert címe: Budapest XIV., Kövér Lajos utca 1.
Nyitvatartás: hétfő–péntek: 8–20 óráig, szombat–vasárnap: 8–16 óráig

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

A képek illusztrációk.

FOLYTASD EZZEL
Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom