Close
Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Megnyílt Zugló titkos ázsiai oázisa, a pompás Japánkert

Felfrissítették Zuglóban a háromezer négyzetméter alapterületű pompás japánkertet. Ki gondolta volna, hogy a margitszigeti és az állatkerti mellett még egy hasonló tematikára épülő dús távol-keleti parkot találunk Budapesten? Ráadásul az 1928-ban telepített park az ország első ilyen stílusú díszkertje. 

Budapest nagyon sokszor lepett már meg minket. Teljesen átlagos helyzet, hogy egyes lokálpatrióták sem tudják, a házuk alatt komoly pincerendszer egyik folyosója halad át. Az sem ritka, hogy egy családi beszélgetés során derül ki, hogy amit ma otthonnak hívnak, ott a múlt században bordélyház, garniszálló üzemelt. És itt egy újabb felismerés: pár utcára a lakástól egy rejtett japánkert bújik meg, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola udvarán.

A tankertet közadakozásból frissítették fel, és mostantól ismét látogatható. Tehát ha az állatkerti program túl időigényes lenne, a Margitszigeten pedig nem bírjuk a tömeget, újra opció lehet a zuglói díszkert. Kikapcsolódni, lelassulni, elmerülni a növényvilágban, vagy hátradőlve olvasni kicsit, közel a természethez.

A Japánkert címe: Budapest XIV., Kövér Lajos utca 1.
Nyitvatartás: hétfő–péntek: 8–20 óráig, szombat–vasárnap: 8–16 óráig

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Pixabay)

A képek illusztrációk.

FOLYTASD EZZEL
A hamarosan felbukkanó csodaszép szuperhold felé indít járatokat egy légitársaság
Ingyenes koronavírusteszttel várja a turistákat ez a közeli, lenyűgözően szép kis ország
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom