Close
Történelmet ír egy női szabóság London legelegánsabb utcájában

Történelmet ír egy női szabóság London legelegánsabb utcájában

Több mint kétszáz éve már, hogy a személyre szabott ruházatot kereső férfiak a London Mayfair negyedében található Savile Row-ra fordulnak be, ha például igényes öltönyt álmodtak meg maguknak.  Az ikonikus utca most újabb mérföldkőhöz ér: megnyitott a The Deck, amely kizárólag nők számára készít öltönyöket.

A Daisy Knatchbull által alapított szabóság az első a városban, mely a nőkre összpontosít és üzlethelyisége van a Savile Row-n.

Knatchbull még 2019-ben, Chelsea-ben indította a válallkozását, és amikor lehetősége nyílt rá, hogy a Savile Row-ra költözzön, a Covid–19 okozta gazdasági nehézségek ellenére egy percig sem gondolkodott rajta. “Ez az a hely, ahol a legjobb szabóságok működnek. A hatalmas presztízsű utcát világszerte ismerik, elképesztő dolog, hogy a részese lehetek” – mondta lelkendezve a tulajdonos.

A The Deck a luxuspiacra szánja termékeit, egy öltöny ára 2200 fonttól (nagyjából 870 ezer forinttól) indul. A ruhakölteményeket pedig kizárólag női szabók varrják.

“Aki nálunk készíttet öltönyöket, az a minőségbe, a tartósságba és a hosszú élettartamba fektet be. Ezek a termékek inkább a slow-mo vonalat képviselik, semmint a mai világra oly’ jellemző fast fashiont” – tette hozzá az alapító, aki egyébként nem aggódik, hogy a világjárvány miatt csökkent az irodai jelenlét. Úgy gondolja, bár nagyon sokan jártak öltönyben dolgozni, ezek a ruhák nem kizárólag a munkahelyekre korlátozódnak. “Nem mondom, hogy a járvány nem volt hatással az üzletre, de a vásárlóink nagy része befektetésként tekint az öltönyre.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Reuters, illusztrációk: Pixabay, Unsplash)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom