Close
Az energiaválság miatt mától máshogy mozizunk Magyarországon mint eddig, lezárult egy korszak

Az energiaválság miatt mától máshogy mozizunk Magyarországon mint eddig, lezárult egy korszak

Az energiaválság a mozikat sem kímélte, ezért búcsút mondhatunk egy szeretett mozis szokásnak.

November 17. csütörtöktől a Cinema City mozihálózat intézményei rövidített nyitvatartással üzemelnek:

megszűnnek a matinék, vége a délelőtti vetítéseknek.

A megugró rezsiköltségek miatt ezentúl a budapesti mozik délután háromtól nyitnak, a vidékiek pedig négytől. A moziknál egyébként a gazdasági válság már régóta érezhető:

17 százalékkal ugrottak meg a jegyárak, egy budapesti normál jegy 2500 forintba kerül, azaz drágább, mint egy streamingszolgáltató teljes havi előfizetése.

A matinék eltörlése a vasárnapokat, valamint karácsonyi időszakot nem érinti a mozihálózat PR- és marketingigazgatója, Buda Andrea nyilatkozata szerint, ebben a három hétben délelőtt is nyitva tartanak majd a mozik, vasárnapoként pedig szintén lehet reggel tíz órától előadásra menni.

(Forrás: VG, fotó: Cinema City)

matiné | nyitvatartás | mozi | budapest | cinema city

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram