Close
Megváltozik a határátlépés, Horvátország újabb szigorításokat vezet be

Megváltozik a határátlépés, Horvátország újabb szigorításokat vezet be

Fontos tudni, ha most vágnál neki délnek.

Újabb szigorításokat tervez bevezetni a horvát kormány a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, jelentette be a mai, csütörtöki kormányülést követően Davor Bozinovic belügyminiszter.

A tárcavezető kiemelte:

hétfőtől a magas fertőzöttségi arányt regisztráló, nem európai uniós országokból, például Nagy-Britanniából és Oroszországból érkezőknek a határátlépésnél az oltási igazolás mellett negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk.

Az emelkedő esetszámok miatt emellett négy megyében szigorítanak a gyülekezési feltételeken is, a részleteket pénteken ismertetik. A miniszter azonban annyit elmondott: a helyi válságstábokon lesz a felelősség, hogy az olyan rendezvényeket, amelyeket nehezen vagy egyáltalán nem lehet ellenőrizni, engedélyezik-e.

Egy héttel ezelőtt az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) kockázatosabb besorolás alá helyezte az egész horvát tengermelléket, amely már csak lépésre áll attól, hogy a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára kerüljön. A mostani, csütörtöki jelentés szerint az adriai partvidék továbbra is kockázatos besorolás alatt marad.

A napokban pedig szintén megírtuk, hogy csökkenhet a Magyarország felől Horvátországba utazók várakozási ideje a határon, ha regisztrálunk az erre a célra létrehozott oldalon a könnyebb és gyorsabb átjutás érdekében.

(Forrás: MTI)

Horvátország | horvát | határátlépés | szigorítás | határ

FOLYTASD EZZEL

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Ennél halloweenibb hangulatú szállást keresve sem találnánk az Airbnb-n

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram