Close
Ilyen monumentális és lenyűgöző a világ második legmagasabb épülete

Ilyen monumentális és lenyűgöző a világ második legmagasabb épülete

A múlt héten elérte végső magasságát a Merdeka 118, így hivatalosan is a világ második legmagasabb épülete lett.

Kuala Lumpur belvárosának monumentális épülete a Merdeka 118. A felhőkarcoló 118 szintes, a maga 678,9 méterével pedig immáron hivatalosan is a világ második legmagasabb épülete lett.

Az építkezés rendkívül gyors ütemben zajlott, csupán öt évvel ezelőtt kezdődött el, hogy szabályosan újrarajzolja a város látképét, amit addig a Petronas Towers és a Kuala Lumpur Tower uralt.

Az ausztrál Fender Katsalidis építésziroda által tervezett torony háromszög alakú, csiszolt üveghomlokzattal rendelkezik, amelyet a malajziai művészetben található motívumok ihlettek. A Sasaki által megálmodott parkkal kiegészülve a városban egyedülálló közösségi térként is funkcionál majd, de be kíván épülni Kuala Lumpur kulturális életébe is, miközben

új turisztikai célpontként jelenik meg a világ idegenforgalmában.

A torony, bár elérte végső magasságát, még nem készült el teljesen, hiszen csupán 2022-ben fogják hivatalosan átadni.

A Merdeka 118-ban kialakítandó kilátó Délkelet-Ázsia legmagasabbja lesz.

Mint ismert, a Burdzs Kalifa több mint tíz éve vezeti a világ legmagasabb épületeinek rangsorát, a 828 méteres felhőkarcoló mögött eddig az ezüstérmes a 632 méteres Shanghai Tower volt.

(Forrás és fotók: Archdaily)

kuala lumpur | merdeka | nagy sztori | felhőkarcoló | Malajzia

FOLYTASD EZZEL

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Ez a weboldal nagy segítség lehet, ha külföldre költöznél

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom