Close
Nincs ennél meseszerűbb helyszín egy romantikus hétvégéhez

Nincs ennél meseszerűbb helyszín egy romantikus hétvégéhez

Miért érnénk be egy hotelszobával, ha Angliában kibérelhetünk egy komplett kastélyt is, ami pont úgy néz ki, mintha egy Disney-meséből származna?

A helyszín Cornwall, vagyis Anglia legnyugatibb megyéje, amely többek között hosszú és változatos tengerpartjáról és enyhe klímájáról híres. Ott található ez a 19. század elején épült bűbájos kis kastély, amely tökéletes menedék lehet azok számára, akik szeretnének elvonulni kicsit a világ zajától.

A Doyden Castle eredetileg bűnbarlangként funkcionált, az eldugott épületben hatalmas ivászat és hazárdjáték folyt annak idején.

A kastély és a körülötte elterülő méretes földterület aztán 1956-ban a brit National Trust, azaz a védett területek felügyeleti szervének hatósága alá került, és átalakították egy nyaralóvá, ahol azonban se elektromosság, se fürdőszoba nem volt.

Azóta persze teljesen felújították és felszerelték minden szükséges dologgal, így jelenleg tökéletes egy hétvégi kiruccanáshoz. Akad benne mosogatógép, hűtő, fagyasztó, mosó- és szárítógép, valamint tévé és DVD-lejátszó, meg persze egy fürdőszobát is kialakítottak, ugyanakkor nincs internet, ezzel is elősegítve, hogy valóban minőségi időt tölthessenek az odalátogatók.

Mivel a kastély önmagában is mesés, ám ezentúl még csodálatos kilátást is biztosít a tengerre, hihetetlenül népszerű a párok körében.

Ezt támasztja alá az a tény, hogy már a következő másfél évre le van foglalva előre. Még úgy is, hogy nem olcsó kibérelni: szezonon kívül 170 ezer forintba kerül két éjszakára, míg főszezonban 580 ezer forintért lehet ott romantikázni egy hétig. Hiába, a szerelem nem olcsó mulatság.

Ez is érdekelhet:

(Képek: National Trust / Mike Henton)

Anglia | romantikus | kastély | menedék | Doyden Castle

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram