Close
Ebben a gyönyörű mexikóvárosi házban minden centiméter a dizájnról szól

Ebben a gyönyörű mexikóvárosi házban minden centiméter a dizájnról szól

A Design Week Mexico egy zseniális húzással úgy döntött, a legjobb kortárs formatervezők munkáit nem egy elidegenítő kiállítótérben mutatja, meg, hanem ott, ahol majd használni is fogják őket: egy otthonban. De még milyenben!

A Design House egy pazar modernista otthon, amit a mexikói Enrique Castañeda Tamborrel építész tervezett: ebbe a csodás enteriőrbe hívták be idén a Design Week Mexico több mint húsz dizájnerét, hogy intim és otthonos közegben állítsák ki a tárgyaikat.

A projektben külön szuper, hogy a kiállítás során nem mozdították el a már meglévő elemeket, így remek kreatív fúzió jön létre teljesen új és már az otthonban eredetileg ott lévő darabokból.

A dizájnerek a tárgyakon kívül egyedi installációkat is kialakítottak a házban, a formatervezők mellett pedig ipar- és képzőművészek szobrait, kerámiáit, textíliáit is megtaláljuk a színes és változatos helyiségekben.

“Borzasztó nagy kihívás volt idén úgy megmutatni a munkáinkat, hogy az illjen ennek a háznak a jellegzetes és ikonikus építészeti stílusához”

– nyilatkozta az egyik kiállító, Juan Jose Nemer.

Habár egyes terekben érezni a dizájnzsúfoltságot, összességében szerintünk remek ötlet megmutatni egy otthonban a kortárs formatervezők darabjait: ha esetleg november 13-ig Mexikóvárosban járnál, te is megnézheted ezt a csodás házat!

(Fotók és forrás: Dezeen)

formatervezés | dizájnkiállítás | nagy sztori | dizájn | mexikóváros

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram