Close
Stílusos fenevaddá varázsolták ezt az 1961-es MGA Roadstert

Stílusos fenevaddá varázsolták ezt az 1961-es MGA Roadstert

2011-ben adományozták ezt az 1961-es MGA Roadstert a Peterseni Autóipari Múzeumnak, amely restauráltatta a kissé megviselt, krémszínű járművet. Remek döntés volt.

Ilyen állapotban került közel tíz éve a múzeum birtokába a veterán autó, amelyet az utolsó csavarig szétszedtek:

Kapott egy új festést, újrakárpitoztatták, és egy fekete színű, vörös bőrüléses, stílusos fenevad vált belőle.

A restaurálás során az 1,6 literes, négyhengeres motor nagyobb teljesítményű lett, továbbá a roadstert négy tárcsafékkel, teljesen új futóműalkatrészekkel és Jaeger műszerekkel vértezték fel.

Az MGA Roadsterbe belekerült egy MGB hengerfej, egy Weber vízszintes áramlású karburátor, egy erősített vezérműtengely, egy rozsdamentes acélból készült kipufogórendszer,

és említsük meg a túlméretezett dugattyúkat is. A fotókat elnézve az ember szinte ott érzi magát egy hatvanas évekbeli James Bond-filmben, annyi különbséggel, hogy James Bondnak sosem volt angol roadstere, csak az első, 1962-es filmben, a Dr. Nó-ban vezetett Triumph Heraldot, de azt még nem tudatosan választották a karakteréhez, mint később az Aston Martin DB5-öt és a Lotus Espritet.

A Roadsterben már egy négyfokozatú manuális sebességváltó és egy Sebring stílusú szélvédő található, a krómozott sokküllős felnik pedig felteszik az i-re a pontot. A gyönyörűen felújított MGA Roadster nem volt sokáig a Petersen Autóipari Múzeum tulajdonában, ugyanis szeptember 26-án 115 ezer dollárért sikerült elárverezniük az éves adománygyűjtő gálájukon.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Bring Trailer, Cool Material)

FOLYTASD EZZEL
Karóraként is hordható a legdrágább Rolls-Royce fedélzeti órája
Svéd „repülő” hajókkal menthetik meg Velencét a veszélyes hullámoktól
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom