Close
Stílusos fenevaddá varázsolták ezt az 1961-es MGA Roadstert

Stílusos fenevaddá varázsolták ezt az 1961-es MGA Roadstert

2011-ben adományozták ezt az 1961-es MGA Roadstert a Peterseni Autóipari Múzeumnak, amely restauráltatta a kissé megviselt, krémszínű járművet. Remek döntés volt.

Ilyen állapotban került közel tíz éve a múzeum birtokába a veterán autó, amelyet az utolsó csavarig szétszedtek:

Kapott egy új festést, újrakárpitoztatták, és egy fekete színű, vörös bőrüléses, stílusos fenevad vált belőle.

A restaurálás során az 1,6 literes, négyhengeres motor nagyobb teljesítményű lett, továbbá a roadstert négy tárcsafékkel, teljesen új futóműalkatrészekkel és Jaeger műszerekkel vértezték fel.

Az MGA Roadsterbe belekerült egy MGB hengerfej, egy Weber vízszintes áramlású karburátor, egy erősített vezérműtengely, egy rozsdamentes acélból készült kipufogórendszer,

és említsük meg a túlméretezett dugattyúkat is. A fotókat elnézve az ember szinte ott érzi magát egy hatvanas évekbeli James Bond-filmben, annyi különbséggel, hogy James Bondnak sosem volt angol roadstere, csak az első, 1962-es filmben, a Dr. Nó-ban vezetett Triumph Heraldot, de azt még nem tudatosan választották a karakteréhez, mint később az Aston Martin DB5-öt és a Lotus Espritet.

A Roadsterben már egy négyfokozatú manuális sebességváltó és egy Sebring stílusú szélvédő található, a krómozott sokküllős felnik pedig felteszik az i-re a pontot. A gyönyörűen felújított MGA Roadster nem volt sokáig a Petersen Autóipari Múzeum tulajdonában, ugyanis szeptember 26-án 115 ezer dollárért sikerült elárverezniük az éves adománygyűjtő gálájukon.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Bring Trailer, Cool Material)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom