Close
A weboldal, ahol mások otthonainak ablakából leskelődhetünk

A weboldal, ahol mások otthonainak ablakából leskelődhetünk

Mi már aránylag kellemesebb mindennapokat élünk: nem vagyunk bezárva a lakásainkba, házainkba, és élhetünk a belföldi vakációzással. Márciusban és áprilisban viszont be kellett érnünk az otthonunk adta lehetőségekkel, a megszokott életterünkkel, kilátásunkkal. Egy szingapúri, kreatív iparban dolgozó házaspár az otthon rekedt napjain találta ki a Chatroulette sokkal izgalmasabb verzióját. A WindowSwap működik, és nagyon szórakoztató oldal!

Időnként annyira jólesik csak bámulni ki az ablakon, és nézni a környezetünk mozgását, vagy éppen állandóságát. Mindegy, hogy egy nagyváros felhőkarcolójából, vagy egy falu vályogházából tekintünk a sosem pihenő forgalomra, a szél miatt hajlongó fákra, egyszerűen kellemes érzés.

Az ablakok szimbolikus entitások: ki is nézhetünk rajtuk, ha úgy gondoljuk, be is láthatnak, de ha szeretjük a rejtőzködést, inkább elsötétítjük őket.

Sonali Ranjit és férje, Vaishnav Balasubramaniam kicsit ráuntak már a saját panorámájukra, ezért azon filozofáltak a karanténban, mégis miként nézhetnének ki mások ablakain. És nem a szomszédokra, hanem több ezer kilométernyire élő emberek otthonainak ablakaira gondoltak.

Gyorsan le is fejlesztették a WindowSnap névre keresztelt oldalt, ahol semmi más teendőnk nincs, mint lapozgatni, vagyis kattintgatni a kilátások között. Mindegyik kép kap geotaget, látjuk egyből, hol készült a fotó vagy rövid videó, és a beküldők neve is szerepel a puritán adatlapon. A videók ráadásul hanggal készültek, ezért még jobban beleképzelhetjük magunkat a szituációba.

Arthur otthona San Franciscóból, Denny kilátása Honoluluból, Christine kis kertjének látványa Bajorországból, és tudnánk folytatni, de nem tesszük, nem szeretnénk szpojlerezni. Olyan háromszáz körül járnak az oldalra feltöltött képek és videók, de folyamatosan frissítik őket. Mi több, mi is elküldhetjük a saját kilátásunkat!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: WindowSwap)

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram