A weboldal, ahol mások otthonainak ablakából leskelődhetünk

Mi már aránylag kellemesebb mindennapokat élünk: nem vagyunk bezárva a lakásainkba, házainkba, és élhetünk a belföldi vakációzással. Márciusban és áprilisban viszont be kellett érnünk az otthonunk adta lehetőségekkel, a megszokott életterünkkel, kilátásunkkal. Egy szingapúri, kreatív iparban dolgozó házaspár az otthon rekedt napjain találta ki a Chatroulette sokkal izgalmasabb verzióját. A WindowSwap működik, és nagyon szórakoztató oldal!

Időnként annyira jólesik csak bámulni ki az ablakon, és nézni a környezetünk mozgását, vagy éppen állandóságát. Mindegy, hogy egy nagyváros felhőkarcolójából, vagy egy falu vályogházából tekintünk a sosem pihenő forgalomra, a szél miatt hajlongó fákra, egyszerűen kellemes érzés.

Az ablakok szimbolikus entitások: ki is nézhetünk rajtuk, ha úgy gondoljuk, be is láthatnak, de ha szeretjük a rejtőzködést, inkább elsötétítjük őket.

Sonali Ranjit és férje, Vaishnav Balasubramaniam kicsit ráuntak már a saját panorámájukra, ezért azon filozofáltak a karanténban, mégis miként nézhetnének ki mások ablakain. És nem a szomszédokra, hanem több ezer kilométernyire élő emberek otthonainak ablakaira gondoltak.

Gyorsan le is fejlesztették a WindowSnap névre keresztelt oldalt, ahol semmi más teendőnk nincs, mint lapozgatni, vagyis kattintgatni a kilátások között. Mindegyik kép kap geotaget, látjuk egyből, hol készült a fotó vagy rövid videó, és a beküldők neve is szerepel a puritán adatlapon. A videók ráadásul hanggal készültek, ezért még jobban beleképzelhetjük magunkat a szituációba.

Arthur otthona San Franciscóból, Denny kilátása Honoluluból, Christine kis kertjének látványa Bajorországból, és tudnánk folytatni, de nem tesszük, nem szeretnénk szpojlerezni. Olyan háromszáz körül járnak az oldalra feltöltött képek és videók, de folyamatosan frissítik őket. Mi több, mi is elküldhetjük a saját kilátásunkat!

Ez is érdekelhet:

Magyar szakértők mondják el, milyen lesz az utazás a koronavírus idején

Merre fogunk utazni 2020 nyarán? Fogunk még idén repülni? Szálloda vagy AirBnb? Külföldre vagy belföldön? Utazási körképünk iparági szakértőkkel.

(Fotók: WindowSwap)

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom