Close
Mi minden kellhet ahhoz, hogy a tetőtér hőszigetelése belülről kivitelezhető legyen?

Mi minden kellhet ahhoz, hogy a tetőtér hőszigetelése belülről kivitelezhető legyen?

Milyen eszközök kellhetnek ahhoz, hogy a tetőtér hőszigetelését zavartalanul és kellő minőségben meg tudjuk oldani? Mi mindenre lehet szükség a munkálatok teljes körű kivitelezéséhez úgy, hogy később már ne kelljen ezt-azt még pluszban beszerezni?

A cikkben ezeket a kérdéseket nézzük végig alaposan. Tehát igyekszünk rávilágítani a tetőtér belülről való szigetelésének az eszközigényére, illetve a munkálatokhoz szóba jöhető kiegészítőkre.

Természetesen a szigetelőanyag legyen az első, amit beszerzünk a munkálatokhoz

Merthogy a tetőtér belülről való hőszigetelésének a minősége, illetve a tartós eredménye nagyrészt a szigetelőanyagon múlik. A beszerzést megelőzően egyébként nem árt átgondolni azt sem, hogy milyen formában szeretnénk majd használni a tetőteret hosszabb távon.

Amennyiben az ilyen jellegű célokat sikerül feltérképezni, már dönteni tudunk a szóba jöhető lehetőségek között. Tetőtérhez szálas hőszigetelő anyagokat javasolt választani, mint például az üveggyapot és a kőzetgyapot. A Knauf Naturoll Pro például népszerű választást jelent a felhasználók körében, ezért nyugodtan gondolkodhatunk az alkalmazásában.

Célszerű időben gondoskodni a megfelelő rögzítőanyag beszerzéséről is

Merthogy a rögzítőanyag hiányában igencsak bajos lesz megoldani a műveletet. Ahogyan a szigeteléshez használt anyag, úgy a rögzítőanyag is komoly szerepet játszik abban, hogy a munka eredménye tartós és kellően hatékony legyen. Javasoljuk, hogy horganyzott huzalt alkalmazzanak legalább 1,2 vagy 1,4 mm vastagságban.

A rögzítőanyaggal egyébként nem tanácsos spórolni. Az alacsonyabb minőséget biztosító változatok ugyanis legfeljebb ideig-óráig nyújtják a kívánt hatást. Ha pedig a rögzítőanyag elkezd meglazulni, rozsdásodni, akkor a tetőtér hőszigetelése akaratlanul is meggyengül.

Ez pedig egyfajta rés a pajzson típusú jelenséget fog előidézni. Ha pedig a hőszigetelés már nem képes teljes értékű védelmet biztosítani, akkor az idő előrehaladtával várhatóan folyamatos jelleggel romlik majd a minősége. Nem is lehet kérdés, hogy ezt a történést jobb proaktív módon elkerülni.

Egyéb munkaeszközök, amelyek szintén jól jöhetnek a tetőtér belülről történő hőszigeteléséhez

Amennyiben rendelkezésre áll a szigetelőanyag, ezenfelül a ragasztóanyag beszerzése is sikeresen megoldott, akkor már csak a munkavégzés egyéb eszközei lesznek hátra. Valószínűleg szükség lesz majd a vágáshoz használatos eszközre, kalapácsra, illetve többek között különböző méretű csavarokra is.

A lehető legjobb döntés, hogyha előzetesen felmérjük a munkálatokhoz leginkább szóba jöhető eszközöket. Merthogy nincs is annál kellemetlenebb és idegőrlőbb, mint amikor menet közben derül ki, hogy valami még hiányzik.

Legyünk őszinték, a legtöbbünk számára nem igazán fér bele az ilyesfajta időveszteség. Ezt proaktív módon meg tudjuk előzni abban az esetben, hogyha időben gondoskodunk a tetőtér belülről történő hőszigeteléséhez szükséges eszközök beszerzéséről.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Hogyan alakulnak a glettelés árak?

Férfi pénztárca – milyen színt válasszak?

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram