Így készítsd el a báránybordát a Michelin-csillagos minőségért

Paolo Sari, a világ első Michelin-csillagos bioséfje, rendre megosztja kedvenc receptjeit követőivel. Így tett a bárányborda elkészítésének fortélyaival is, amelyet az ő segítségével bárki könnyedén elkészíthet otthon is. Fontos azonban, hogy megőrizzük Sari főzésének esszenciáját: friss alapanyagokat közvetlenül a termelőtől vásároljunk, így ételeinkkel a helyi gazdákat is támogathatjuk.

Hozzávalók:

A zellerpüréhez:

  • 30 dkg hámozott és kockára vágott zeller
  • 1,5 deciliter házi vagy magas zsírtartalmú tej
  • 1 db édesgyökér
  • só, bors

A bárányhoz:

  • 8 db bárányborda,
  • 16 vékony szelet bacon
  • 4 kanál akácméz
  • kakukkfű, só, bors
  • burgonya

Elkészítés:

  1. Egy kis lábasba tegyük bele a kockára vágott zellert és az édesgyökeret, sózzuk, borsozzuk!
  2. Öntsük fel a házi tejjel, és lassú tűzön főzzük puhára, majd pürésítsük botmixerrel!
  3. A báránybordákat sózzuk, borsozzuk, kenjük meg mézzel és szórjuk meg kakukkfűvel! Tekerjük be baconbe!
  4. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a báránybordákat, és mindkét oldalát süssük öt-öt percig! Nagyjából tíz perc alatt a hús tökéletes állagú lesz!
  5. Amíg a hús sül, pucoljunk meg egy burgonyát, húzzuk rá egy bambuszpálcára, és vagdossuk be úgy, hogy spirálformát kapjunk! Forró olajban pár perc alatt süssük ki!
  6. Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk egy adag zellerpürét, tegyük rá a bárányt, mellé pedig a burgonyaspirált!

Ez is érdekelhet:

Így készül a tökéletes T-bone steak

Nem is olyan nagy ördöngösség.

(Fotók: Getty Images)

Michelin | zellerpüré | bárány | séf | recept

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom