Close
Így készítsd el a báránybordát a Michelin-csillagos minőségért

Így készítsd el a báránybordát a Michelin-csillagos minőségért

Paolo Sari, a világ első Michelin-csillagos bioséfje, rendre megosztja kedvenc receptjeit követőivel. Így tett a bárányborda elkészítésének fortélyaival is, amelyet az ő segítségével bárki könnyedén elkészíthet otthon is. Fontos azonban, hogy megőrizzük Sari főzésének esszenciáját: friss alapanyagokat közvetlenül a termelőtől vásároljunk, így ételeinkkel a helyi gazdákat is támogathatjuk.

Hozzávalók:

A zellerpüréhez:

  • 30 dkg hámozott és kockára vágott zeller
  • 1,5 deciliter házi vagy magas zsírtartalmú tej
  • 1 db édesgyökér
  • só, bors

A bárányhoz:

  • 8 db bárányborda,
  • 16 vékony szelet bacon
  • 4 kanál akácméz
  • kakukkfű, só, bors
  • burgonya

Elkészítés:
  1. Egy kis lábasba tegyük bele a kockára vágott zellert és az édesgyökeret, sózzuk, borsozzuk!
  2. Öntsük fel a házi tejjel, és lassú tűzön főzzük puhára, majd pürésítsük botmixerrel!
  3. A báránybordákat sózzuk, borsozzuk, kenjük meg mézzel és szórjuk meg kakukkfűvel! Tekerjük be baconbe!
  4. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, tegyük bele a báránybordákat, és mindkét oldalát süssük öt-öt percig! Nagyjából tíz perc alatt a hús tökéletes állagú lesz!
  5. Amíg a hús sül, pucoljunk meg egy burgonyát, húzzuk rá egy bambuszpálcára, és vagdossuk be úgy, hogy spirálformát kapjunk! Forró olajban pár perc alatt süssük ki!
  6. Tálaláskor a tányér közepére helyezzünk egy adag zellerpürét, tegyük rá a bárányt, mellé pedig a burgonyaspirált!
Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt kötöttünk életre szóló barátságot a natúrborokkal – Marlou Wine Bar & Store
Öt szabály az azonnal puha mézeskalácshoz
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Négy különleges whisky a whiskykészítés bölcsőjéből, a hűvös Skóciából...
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom