Close
Michelin-csillagot adna Angus-burgerének a Burger King

Michelin-csillagot adna Angus-burgerének a Burger King

A Burger King szerint új hamburgerük megérdemli a csillagot, a marketingkampány pedig nem maradt válasz nélkül a Michelin részéről sem.

A gyorsétteremlánc belgiumi hálózata petíciót indított annak érdekében, hogy Michelin-csillagot szavaztasson meg az új Master Angus hamburgerének. A közösségi médiában megosztott felhívásban arra kérik követőiket, hogy írják alá az online aláírásgyűjtést.

Bár beismerik, hogy a Michelin-csillag és Burger King első hallásra tűz és víz, de “hány olyan hely van a piros könyvben, ahol olyan kivételes ételeket szolgálnak fel, amelyek öt perc alatt az asztalon vannak?” – teszik fel a kérdést.

Éppen ezért úgy vélik, megérdemlik a csillagot.

A reklámkampány elsőként nem szólt valami nagyot, hiszen alig ötszázan írták alá a petíciót. Ez viszont éppen elegendő volt arra, hogy a Michelin Guide marketingesei is vegyék a lapot.

A Michelin ugyanis viccelődve megígérte, hogy egy ellenőr meg fogja vizsgálni a hamburgert a szokásos kritériumrendszer alapján, amely magában foglalja az alapanyagok minőségét, a főzési technológiát, az ízek harmóniáját és azt, hogy a szakács személyisége mennyire jön át az ételben.

Mint ismert, az első Michelin Guide 1900-ban jelent meg az autósok útikalauzaként Franciaországban, és a kiadvány azóta a gasztronómia legfontosabb kiskönyvévé vált világszerte. Az ellenőrök öt kritérium alapján ítélik meg az éttermeket. Jelenleg világszerte nagyságrendileg 15 ezer olyan étterem van, amely legalább egy Michelin-csillaggal rendelkezik és százöt, amely elnyerte a maximális hármat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Pixabay)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom