Close
Adunk öt nyomós érvet, miért érdemes ellátogatni Norvégiába

Adunk öt nyomós érvet, miért érdemes ellátogatni Norvégiába

A legtöbben a téli hidegből a nyári melegbe menekülnek, pedig vannak olyan csodahelyek, amiket időjárástól függetlenül érdemes meglátogatni. Miért éppen Norvégia? Öt ütős pontban érvelünk mellette!

A híres norvég fjordok

A fjord norvég szó, olyan keskeny tengeröblöt jelent, melyet meredek sziklafalak vesznek körül, és összeköttetésben áll a nyílt tengerrel.

Jócskán jutott belőle az országnak, sőt a legmélyebbek és leghosszabbak listáján is dobogós helyezést sikerült kiérdemelni. Például a Sognefjord 203 kilométer hosszú és 1308 méter mély.

Éjféli nap

Bár ez a jelenség a föld számos pontján elérhető, Norvégia azzal dicsekedhet, hogy itt tartanak a leghosszabb ideig megszakítás nélkül a fehér éjszakák:

hetvenhat végtelen napon keresztül!

Északi fény

Az Aurora Borealis az egyik legszebb természeti jelenség, káprázatos színű fényekkel ragyogja be a sötét égboltot.

Norvégiát nemes egyszerűséggel a sarki fény otthonának hívják, úgy tartják, arrafelé a legszebb az északi fény, mert a környezetvédelem miatt ott a legtisztább a levegő.

Csodaszép sziklák

A gyönyörű fjordok szép időben a legjobban a hatszáz-ezerkétszáz méter magasban található világhírű sziklatömbökről és sziklaalakzatokról csodálhatók meg.

Ilyen például a Lysefjorden fölé magasodó meredek Preikestolen és a Kjeragbolten, egy sziklahasadékba ékelődött több tonnás kő, amelyen a turisták szabadon sétálgathatnak.

A népszerűségi listát a keskeny Trolltunga vezeti, ami vízszintesen nyúlik ki a Ringedalsvatnet-tó vize fölé húsz méter hosszan.

Fatemplomok varázsa

Az Európa legritkább műemlékei közé tartozó dongatemplomokból egykor ezernél is több létezhetett, mára csupán harminc maradt fenn.

A 12. századból származó fatemplomok között találunk egészen picit, mindössze négy méter széleset és hat méter magasat, és negyven méter fölötti épületeket is.

Miért érdemes (még) Norvégiába utazni?
  • Norvégia legészakibb részén található a Spitzbergák, amely a csodás jégvilágával lenyűgöző látványt nyújt
  • Az ország méltán híres a fjordokról, melyek Norvégia varázslatos vidékeit tarkítják. Ilyen például a Nordjord, Hardangerfjord, Geirangerfjord, Naeroyfjord
  • az oslói Nemzeti Galériában a világhírű Edvard Munch művei is megtekinthetők
  • Oslóban, a Viking hajómúzeumban számos híres viking hajót láthatunk
  • a világ legveszélyesebb útjának tartott, az Atlanti-óceánon át vezető út, az Atlanterhavsveien lenyűgöző
  • ott található Európa legmélyebb tava, a Hornindalsvatnet-tó, melynek mélysége ötszáztizennégy méter, hosszúsága huszonkét kilométer
  • Trollstigenen, avagy a trollok útján a kirándulásunkat a trollok kíséretében tehetjük meg

(Fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom