Close
Ha az ismerőseid nyaralása túl tökéletesnek tűnik, valószínűleg hazudnak

Ha az ismerőseid nyaralása túl tökéletesnek tűnik, valószínűleg hazudnak

Nem véletlenül érezhetjük úgy, hogy az ismerősök által feltöltött képek csupán egy idealizált világot ábrázolnak. Ha valami túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, akkor nagy valószínűséggel nem is az.

Ezt támasztja alá a Jet Cost által elvégzett kutatás, aminek keretein belül több ezer utazót kérdeztek meg. A kérdőívek kitöltése után kiderült, hogy az emberek nagyjából kétharmada ferdített már azzal kapcsolatban, mennyire csodálatos volt a nyaralása.

Leginkább az időjárással, a szállással és a megtekintett látványosságokkal kapcsolatban szokás túlozni. És hogy mi lehet ennek az oka? Alighanem a rengeteg tökéletes fotó a különböző közösségi oldalakon. Ha az ember megállás nélkül az ismerősei és az influenszerek csodás képeit látja, könnyen úgy érezheti, a saját kiruccanása nem elég jó, ezért igyekszik szebbnek feltüntetni.

Tulajdonképpen ez egy ördögi kör, amibe saját magunkat hajszoljuk bele. Mindenki irigykedik a másik hazugságára, ezért ő maga is ferdít.

“A közösségi média által gyakorolt nyomás miatt az emberek úgy érzik, meg kell felelniük másoknak. Pedig az élet nem verseny és csak azért, mert valaki eldicsekszik azzal amit tett, te nem leszel értéktelenebb ha nem teszed meg” – magyarázta a felmérést készítő Jet Cost szóvivője.

Persze ezenkívül más dolgok is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy sokan túloznak a nyaralásukkal kapcsolatban.

Mivel rengetegen csak ritkán jutnak el nyaralni, amikor végre összejön, úgy érzik, muszáj mindennek fantasztikusnak tűnnie.

A kutatásban résztvevők azt mondták, leginkább azért szoktak szépíteni a történteken, hogy mások szemében ne bőgjenek le, szeretnének inkább utazottnak, sikeresnek és nagyviláginak tűnni. Ennek érdekében az elfogyasztott alkoholmennyiséggel és az elköltött pénzösszeggel kapcsolatban is gyakran hazudnak az emberek.

A válaszadók fele beismerte, hogy senkinek nem árulná el, ha a vakációja szörnyen sikerülne, tíz százalékuk pedig azt vallotta be, hogy töltött már fel hamis fotót annak érdekében, hogy a nyaralás mesésebbnek tűnjön, mint amilyen valójában volt. A legjobb megoldás valószínűleg az lenne, ha az utazása során mindenki inkább hanyagolná a közösségi médiát, és csakis az adott pillanatra fókuszálna.

Ez is érdekelhet:

(Képek: Unsplash)

tanulmány | vakáció | látszat | fotó | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom