Close
Minden harmadik pilóta hamis engedélyekkel repül Pakisztánban

Minden harmadik pilóta hamis engedélyekkel repül Pakisztánban

Nem jött meg a kedvünk a helyi légitársasággal repülni.

Egészen elképesztő állítással rukkolt elő Pakisztán repülésügyi minisztere, Ghulam Sarwar Khan, amikor azt mondta, hogy az ország pilótáinak harminc százaléka hamis papírokkal repül. A pakisztáni nemzetgyűlésen elhangzottak szerint kétszázhatvankét pilóta nem személyesen tette le a vizsgáit, hanem valaki mást fizetett meg, hogy az letegye helyette.

Nincs repülési tapasztalatuk – mondta.

Pakisztán belföldi járatain nyolcszázhatvan pilóta teljesít szolgálatot, ide tartoznak az ország első számú légitársaságának, a Pakistan International Airlines (PIA) munkatársai is.

A bejelentésre a légitársaság felülvizsgálatot rendelt el, és minden hamis engedéllyel rendelkező pilótáját felfüggesztette.

Jó hír: már nem lehet hamis engedéllyel repülni Pakisztánban

Az átfogó reformra azután került sor, hogy a légitársaság PK 8303-as számú járata május 22-én Karacsi közelében lezuhant.

Khan azt nem árulta el, hogy a pilóták hamis engedéllyel repültek-e, de annyit elmondott, hogy “nem figyeltek”, és úgy akartak leszállni, hogy nem engedték ki a futóművet. A repülőgép végül lakóházakra zuhant, a fedélzeten lévők közül kilencvenheten meghaltak, mindössze ketten élték túl a balesetet.

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom