Close
Minden harmadik pilóta hamis engedélyekkel repül Pakisztánban

Minden harmadik pilóta hamis engedélyekkel repül Pakisztánban

Nem jött meg a kedvünk a helyi légitársasággal repülni.

Egészen elképesztő állítással rukkolt elő Pakisztán repülésügyi minisztere, Ghulam Sarwar Khan, amikor azt mondta, hogy az ország pilótáinak harminc százaléka hamis papírokkal repül. A pakisztáni nemzetgyűlésen elhangzottak szerint kétszázhatvankét pilóta nem személyesen tette le a vizsgáit, hanem valaki mást fizetett meg, hogy az letegye helyette.

Nincs repülési tapasztalatuk – mondta.

Pakisztán belföldi járatain nyolcszázhatvan pilóta teljesít szolgálatot, ide tartoznak az ország első számú légitársaságának, a Pakistan International Airlines (PIA) munkatársai is.

A bejelentésre a légitársaság felülvizsgálatot rendelt el, és minden hamis engedéllyel rendelkező pilótáját felfüggesztette.

Jó hír: már nem lehet hamis engedéllyel repülni Pakisztánban

Az átfogó reformra azután került sor, hogy a légitársaság PK 8303-as számú járata május 22-én Karacsi közelében lezuhant.

Khan azt nem árulta el, hogy a pilóták hamis engedéllyel repültek-e, de annyit elmondott, hogy “nem figyeltek”, és úgy akartak leszállni, hogy nem engedték ki a futóművet. A repülőgép végül lakóházakra zuhant, a fedélzeten lévők közül kilencvenheten meghaltak, mindössze ketten élték túl a balesetet.

légitársaság | pakisztán | engedély | pilóta

FOLYTASD EZZEL

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram