Close
Mindent megtudhatunk a kávéról május 9-én, amit eddig nem mertünk megkérdezni

Mindent megtudhatunk a kávéról május 9-én, amit eddig nem mertünk megkérdezni

Dübörög a specialty láz, lassan annyi a szakértő, mint az influenszer. Egyes helyek tizenkétféle kávét adnak, melyeknek a nevét is nehéz megjegyezni, mások szerint a kevés az új elég. Vannak, akiknek keserű az újhullámos, de nehezen találják az igazi olaszt. Kéthavonta barista olimpia van, miközben mindenki szerint a legnehezebb jó munkaerőt találni.

A fenti sorok nem tőlünk származnak, hanem a május 9-i esemény résztvevőitől. Véleményük szerint töretlen, sőt, fokozódó igény van a kávéra és a közösségi kávézásra, vendéglátóhelyként mégis egyre nehezebb eligazodni a kávés világban. A Piqniq Budapest következő eseményén a hazai kávéhelyzetet járják körbe, illetve a kávés kínálat alapvető kérdéseire kaphatunk választ a Horizontban.

Ezek pedig:
  • Vendéglátóhelyként milyen kávét adjak?
  • Specialty vs. olasz? – Előnyök, hátrányok
  • Hogyan lehet jövedelmező a kávébiznisz?
  • Meg lehet élni csak a jó kávéból?
  • Mi a helyzet az eszközökkel? Saját vagy bérelt eszközök előnyei/hátrányai, gazdaságosság
  • Van-e különbség a budapesti és a vidéki kávézási szokások között?
  • Mit adjak a kávéhoz? – A kávézás kiegészítői: cukor, tej, édesítő trendek
  • Hogyan tekintsünk az alternatív tejekre?

A program 18 órakor előadásokkal (Hazai kávékörkép – Tóth Sándor, A kávébiznisz munkaerőpiaci kihívásai – Csatlós Csilla) kezdődik, majd Hogyan fejlődik a kávékínálat Magyarországon? címmel beszélgetéssel folytatódik (résztvevők: Bajkó Péter, Balázsi Péter, Bosznai Tibor, Tóth Sándor). Ezt követően kötetlen hangulatú networkinggel zárul az este.

Az eseményre főként azokat várják, akik üzletnyitás előtt állnak, vagy már meglévő helyet üzemeltetnek, és bővítenék ismereteiket kávé témában, illetve azokat is, akik kíváncsiak – magánemberként vagy vállalkozóként –, mi a helyzet a magyar kávépiacon, milyen lehetőségek és milyen kihívások várnak azokra, akik kávét adnak.

A május 9-i estre 3500 forintba kerülnek a jegyek, a limitált Horizont menüvel pedig 5100 forintért vehetünk részt rajta. 

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Csak ezen a napon ingyenes tárlatvezetés lesz két bazilikában és a Mátyás-templomban
Budapesten készült André Kertész-fotográfiákat is meg lehet nézni szombattól Belgiumban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom