Close
Olyan minimalista ez a házegyüttes, mintha egy tökéletes makett lenne

Olyan minimalista ez a házegyüttes, mintha egy tökéletes makett lenne

Az ablakokból nyíló kilátás pedig olyan, mintha bekerezetett festményeket látnánk.

A spanyolországi Menorca szigetén tervezte meg a helyi építésznő, Marina Senabre ezt a két hófehér épületet. Az otthonban egyesül a mediterrán sziget építészete és a kortárs minimalista dizájn, utóbbi olyan döbbenetesen, mintha nem is valós épületek lennének, hanem kedves kis makettek.

A házon nincs semmi díszítés vagy ornamentika, az építész az egyszerűségre és letisztultságra helyezte a hangsúlyt. Az ablakokat és az ajtókat szándékosan úgy helyezte el az építész, hogy tökéletes keretbe foglalja a házikókat körül ölelő, csodás tájat.

A belső terek minimalizmusát fatextúrák és egyszerű bútorozás egészíti ki, beleértve egy fehér kanapét és egy rusztikus dohányzóasztalt. Az építész az enteriőrben ugyanazt a kettősséget szerette volna érzékeltetni, mint a külsőben: egyszerre minimalista, természetes és otthonosan szerethető.

A nagyobb épület a családé, a kisebb házban pedig a vendégszobák kaptak helyet, valamint egy apró beltéri medence és egy kis edzőterem. A medence olyan gyönyörű, mint egy miniatűr kút, melyet kis kavicsokkal díszítettek, plusz csodás kilátás nyílik onnan is a tájra. Egy nagyobb medence pedig a két épület mellett fut végig.

Imádjuk a ház letisztultságát, és azt, hogy az ablakok valóban olyanok, mintha a természet képkeretei lennének.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Julio Feroz)

spanyol | dizájn | építészet | menorca | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Eladóvá vált Elvis búvóhelye, ahová az esküvője után menekült

Magyar irodára is lehet szavazni az egyik legfontosabb dizájnmagazin éves díjkiosztóján

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram