Close
Minimalista kávézó épült egy lenyűgöző fa köré

Minimalista kávézó épült egy lenyűgöző fa köré

Thaiföldön nem kivágják a fákat, hanem egy teljes koncepciót építenek köré.

A PDA Puredesigns tervezőiroda egy thaiföldi piacra álmodott meg egy nem mindennapi minimalista kávézót. Az építészek tökéletesen visszaadták a hely tulajdonosának elképzeléseit, aki egy olyan hűvös, hangout helyet szeretett volna kialakítani, amely nemtől, korosztálytól, életmódtól és kulturális sajátosságoktól függetlenül mindenki számára vonzó lehet.

Az építészek egy fantasztikus fa köré építették a kávézó teljes tervét, melynek központi eleme egy ívelt üvegház. A többi helyiség leginkább sötét, monokromatikus színvilágával jeleníti meg a minimalizmust.

A lágy vonalvezetés szintén fontos eleme volt a koncepciónak, hiszen ezzel egyfajta folyamatosságot és nyugodt környezetet tudtak teremteni.

Az üvegházon megfigyelt vonalvezetés az enteriőrben is visszaköszön: az ívelt fekete boltívek lüktetését a belső terek törik meg, a belmagasság pedig a kényelemérzetet növeli azáltal, hogy a tágasságérzetet fokozza.

A kávézó kialakítása során a tervezők arra törekedtek, hogy olyan anyagokat használjanak fel, amelyek tradicionálisnak számítanak a környéken. Ilyen például a homokkő, a fa és a rattan, ezek szintén enyhítenek a sötét tereken.

Ráadásul lehetővé teszik azt is, hogy a végeredményben a fekete árnyalatai, a növények és a világos, naturális kiegészítők tökéletes harmóniába kerüljenek és valódi zenhangulatot árasszanak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: May-T Ueda)

FOLYTASD EZZEL
Ez a fekete szörny Magyarországon is bármikor felütheti a fejét
Rejtélyes épületekre bukkantak a Marson – a következő képek láttán ezt is hihetnénk, pedig egy spanyol kisvárosban járunk
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom