Close
Minimalista kávézó épült egy lenyűgöző fa köré

Minimalista kávézó épült egy lenyűgöző fa köré

Thaiföldön nem kivágják a fákat, hanem egy teljes koncepciót építenek köré.

A PDA Puredesigns tervezőiroda egy thaiföldi piacra álmodott meg egy nem mindennapi minimalista kávézót. Az építészek tökéletesen visszaadták a hely tulajdonosának elképzeléseit, aki egy olyan hűvös, hangout helyet szeretett volna kialakítani, amely nemtől, korosztálytól, életmódtól és kulturális sajátosságoktól függetlenül mindenki számára vonzó lehet.

Az építészek egy fantasztikus fa köré építették a kávézó teljes tervét, melynek központi eleme egy ívelt üvegház. A többi helyiség leginkább sötét, monokromatikus színvilágával jeleníti meg a minimalizmust.

A lágy vonalvezetés szintén fontos eleme volt a koncepciónak, hiszen ezzel egyfajta folyamatosságot és nyugodt környezetet tudtak teremteni.

Az üvegházon megfigyelt vonalvezetés az enteriőrben is visszaköszön: az ívelt fekete boltívek lüktetését a belső terek törik meg, a belmagasság pedig a kényelemérzetet növeli azáltal, hogy a tágasságérzetet fokozza.

A kávézó kialakítása során a tervezők arra törekedtek, hogy olyan anyagokat használjanak fel, amelyek tradicionálisnak számítanak a környéken. Ilyen például a homokkő, a fa és a rattan, ezek szintén enyhítenek a sötét tereken.

Ráadásul lehetővé teszik azt is, hogy a végeredményben a fekete árnyalatai, a növények és a világos, naturális kiegészítők tökéletes harmóniába kerüljenek és valódi zenhangulatot árasszanak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: May-T Ueda)

FOLYTASD EZZEL
"Üvegbuborékok" törik meg a klasszikus enteriőr monotonitását ebben az irodában
Fák közé zárt luxus az idahói Payette-tó mellett
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom