Close
Minimalista kávézó épült egy lenyűgöző fa köré

Minimalista kávézó épült egy lenyűgöző fa köré

Thaiföldön nem kivágják a fákat, hanem egy teljes koncepciót építenek köré.

A PDA Puredesigns tervezőiroda egy thaiföldi piacra álmodott meg egy nem mindennapi minimalista kávézót. Az építészek tökéletesen visszaadták a hely tulajdonosának elképzeléseit, aki egy olyan hűvös, hangout helyet szeretett volna kialakítani, amely nemtől, korosztálytól, életmódtól és kulturális sajátosságoktól függetlenül mindenki számára vonzó lehet.

Az építészek egy fantasztikus fa köré építették a kávézó teljes tervét, melynek központi eleme egy ívelt üvegház. A többi helyiség leginkább sötét, monokromatikus színvilágával jeleníti meg a minimalizmust.

A lágy vonalvezetés szintén fontos eleme volt a koncepciónak, hiszen ezzel egyfajta folyamatosságot és nyugodt környezetet tudtak teremteni.

Az üvegházon megfigyelt vonalvezetés az enteriőrben is visszaköszön: az ívelt fekete boltívek lüktetését a belső terek törik meg, a belmagasság pedig a kényelemérzetet növeli azáltal, hogy a tágasságérzetet fokozza.

A kávézó kialakítása során a tervezők arra törekedtek, hogy olyan anyagokat használjanak fel, amelyek tradicionálisnak számítanak a környéken. Ilyen például a homokkő, a fa és a rattan, ezek szintén enyhítenek a sötét tereken.

Ráadásul lehetővé teszik azt is, hogy a végeredményben a fekete árnyalatai, a növények és a világos, naturális kiegészítők tökéletes harmóniába kerüljenek és valódi zenhangulatot árasszanak.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: May-T Ueda)

thaiföld | gasztronómia | design | kávézó | építészet

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram