Close
Mintha földönkívüliek tervezték volna ezt a kétszáz házat

Mintha földönkívüliek tervezték volna ezt a kétszáz házat

Még mindig csak pislogunk, hogy ez tényleg megtörtént. Méghozzá a Föld bolygón.

Nem szürreális renderek, hanem valódi nyaralók vannak ezeken a képeken, amit tudjuk, hogy sokadjára is nehéz elhinni. A ZAV Architects valósította meg ezt a kétszáz, harsányan színes dómot az iráni Hormuz szigeten a Perzsa-öbölben.

A házakból egy még soha nem látott esztétikájú nyaralóövezet rajzolódik ki, az építészstúdió pedig reméli, hogy ezzel a színes, feltűnő parti nyaralósorral sok turistát vonzanak majd a szigetre.

A kétszáz házból tizenöt szolgál nyaralóként, a többiben pedig szuvenírboltok, kávézók, információs pontok és egyéb boltok kaptak helyet.

Az építészek a sziget természetes formáiból merítettek a dómok megalkotásakor,

valamint nagyon figyeltek rá, hogy más nyaralóházakkal ellentétben itt ne magasodjanak a nyaralók a sziget topográfiai teteje fölé.

A merész, extrém kékek, zöldek, sárgák és pirosak a helyiek öltözetéből és a sziget színeiből merítenek az építészek szerint: direkt akartak bátrak maradni a színhasználatban.

Szerintünk simán elmenne egy Mandalorian-epizódban is ez a település – mondjuk egy buckalakó-nyaralóövezetnek? –, a földi szemünk még mindig szokja, hogy a mi bolygónkon van mindez. De épp ezért imádjuk.

(Fotók: Tahmineh Monzavi, Soroush Majidi, Payman Barkhordari)

FOLYTASD EZZEL
Hajó alakú hálószobája van ennek a gyönyörű kanadai háznak
Ez a rendőrőrsből lett luxusszálloda nyerte el a rangos építészeti díjat
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom