Close
Mintha földönkívüliek tervezték volna ezt a kétszáz házat

Mintha földönkívüliek tervezték volna ezt a kétszáz házat

Még mindig csak pislogunk, hogy ez tényleg megtörtént. Méghozzá a Föld bolygón.

Nem szürreális renderek, hanem valódi nyaralók vannak ezeken a képeken, amit tudjuk, hogy sokadjára is nehéz elhinni. A ZAV Architects valósította meg ezt a kétszáz, harsányan színes dómot az iráni Hormuz szigeten a Perzsa-öbölben.

A házakból egy még soha nem látott esztétikájú nyaralóövezet rajzolódik ki, az építészstúdió pedig reméli, hogy ezzel a színes, feltűnő parti nyaralósorral sok turistát vonzanak majd a szigetre.

A kétszáz házból tizenöt szolgál nyaralóként, a többiben pedig szuvenírboltok, kávézók, információs pontok és egyéb boltok kaptak helyet.

Az építészek a sziget természetes formáiból merítettek a dómok megalkotásakor,

valamint nagyon figyeltek rá, hogy más nyaralóházakkal ellentétben itt ne magasodjanak a nyaralók a sziget topográfiai teteje fölé.

A merész, extrém kékek, zöldek, sárgák és pirosak a helyiek öltözetéből és a sziget színeiből merítenek az építészek szerint: direkt akartak bátrak maradni a színhasználatban.

Szerintünk simán elmenne egy Mandalorian-epizódban is ez a település – mondjuk egy buckalakó-nyaralóövezetnek? –, a földi szemünk még mindig szokja, hogy a mi bolygónkon van mindez. De épp ezért imádjuk.

(Fotók: Tahmineh Monzavi, Soroush Majidi, Payman Barkhordari)

dómok | sziget | dizájn | nyaralók | dóm

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram