Close
Amikor már azt hittük, nem lehet újat mutatni Izlandról, akkor jön ez a videó

Amikor már azt hittük, nem lehet újat mutatni Izlandról, akkor jön ez a videó

Videók százai keringenek az interneten Izlandról, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen a tűz és a jég szigetének megkapó tájairól akár egy drónnal is filmbe illő felvételeket lehet készíteni. Most prezentálunk egy olyat, ami új oldaláról mutatja be az északi szigetet. 

Sigurdur Thor Helgason vélhetően helyi ismereteit felhasználva készített egy misztikus hangulatú videót a sziget dél-keleti részéről, ahol egyik pillanatban a tenger hullámai csapdossák a partokat, a másikban a naplemente nyugtatja a szemünket, a harmadikban meg szinte halljuk a vízesés robaját.

Ez is érdekelhet:

Egy évig élt Izlandon, most elmeséli nekünk, jó fejek-e valójában az izlandiak – Roadster

Fjordok, gejzírek, Sigúr Rós, sarki fény, Björk, fehér éjszaka, hideg, Sigurdsson, moha, jég. Ha a természeti csodától a híres emberig tíz dolgot kellene megneveznünk, ami elsőre beugrik Izlandról, jó eséllyel ezt a tízet mondjuk. Klára egy évig dolgozott önkéntesként a Trónok harca fantáziavilágának tájait megidéző szigeten, és testközelből megtapasztalhatta, milyen érzés, amikor délelőtt tizenegykor még koromfekete sötétség van, ebédre pedig egy rohasztott cápát raknak a tányérjára.

(Fotó: unsplash.com)

Close