Close
Mit érdemes tudni a sarokkádakról?

Mit érdemes tudni a sarokkádakról?

Ki ne álmodott volna már arról, hogy esténként a saját fürdőszobájában elmerül egy hatalmas sarokkádban, amelyben a kellemes víz és a tusfürdő illata kényezteti minden egyes porcikáját? Nos, ez az álom nem is annyira elérhetetlen, ha szánunk időt az ideális modell megtalálására és amennyiben alkalmas a fürdőszoba egy ilyen jellegű kád beszereléséhez.

Nem ismeretlen momentum az amerikai filmekből, amikor a főhős beül egy nagy kád vízbe, ahol finom gyümölcsöket falatozva, kellemes zene mellett tölti el a szabadidejét. Nem kérdés, hogy ilyenkor minden fürdőkád pártinak megdobban egy kicsit a szíve. A jó hír az, hogy nem kell ehhez egészen Hollywood-ig menni, elég lehet az is, ha kimegyünk a fürdőszobába. Lássuk, miről is van szó és mit érdemes tudni a sarokkádak világáról!

Miért fontos, hogy elég nagy legyen a fürdőszoba?

Ezek a szimmetrikus sarokkádat alapból igen nagy helyet foglalnak el, így nem kérdés, hogy kis alapterület fürdőszobákban sajnos nem férnek el. Egy nagy terű helyiségben azonban remekül mutat, sőt, akár optikailag még nagyobbá is varázsolhatja a teret. Fontos, hogy abban az esetben sem kell lemondani feltétlenül erről az élvezetről, ha kicsi a fürdő, ugyanis erre jelentenek megoldás a helytakarékos aszimmetrikus sarokkádak, amelyekben szintén lehet hely akár két ember számára is a kikapcsolódáshoz.

Miért praktikus egy sarokkád?

Egy ilyen sarokkádnak a pereme remek lehetőséget teremt a tárolásra, ugyanis itt praktikusan és esztétikusan lehet tárolni a tusfürdőket, samponokat és az egyéb tisztálkodási termékeket. Nem beszélve arról, hogy nincs is csodásabb élmény annál, mintha egy hosszú munkanap után elmerülhet egy nagy kád vízben és élvezheti a habokat. Amennyiben nem szeretnénk minden nap tele engedni vízzel a kádat, zuhanyzásra is van megoldás. Hiszen egy megfelelő kádparaván használata mellett tágas zuhanytálcaként is funkcionálhat a kád. Nem beszélve arról, hogy egy ilyen kád dekoratív külsejével nem csak stílust teremt a fürdőszobában, de egyértelműen hatással van annak atmoszférájára is.

Különböző extra funkciók

A kényelmet egy sarokkád esetében csak fokozni lehet, amelyhez a különböző kiegészítők nyújtanak tökéletes alapot. Egyes termékek több kényelmi funkciókkal is rendelkeznek, mint például a fejtámláknak kialakított hely és a formából adódó kényelem. A legtöbb típusnál pedig – ahogy azt fentebb is említettük – alkalmazható kádparaván is.

Nem mindegy, milyen anyagból készül!

A sarokkádak esetén érdemes minden esetben akril kádakban gondolkozni, amelyeknek számos előnyük van. Ezeknek a kádaknak a felülete tömör és magasfényű. Ez annyit jelent, hogy antibakteriális jellemzőkkel bír, s tisztítása egyszerűen megvalósítható. Az akril kádak azért is nyújtanak nagyfokú komfort érzetet, mert tapintásra kellemesen meleg hatást keltenek. Vagyis amennyiben egy ilyen típusú kád mellett döntünk, biztos, hogy nem kell kényelmetlen, rideg hidegérzettől tartanunk, vagy azon aggódnunk, hogy a választott kád pillanatok alatt lehűti a belé töltött forró vizet, s gyakorlatilag átmelegíthetetlen a felülete.

Érdemes mindenképpen megbízható helyről vásárolni, ahol széles a választék

Mivel egy sarokkád esetében nagyon fontos, hogy megfeleljen a választott típus az adott helyiség paramétereinek mind a méreteket, mind pedig a stílust tekintve, így érdemes széles kínálatból válogatni. A Gépészcentrum webáruházban is ajánlott szétnézni, ugyanis a minőségi anyagokból készült kádak tárháza várja az érdeklődőket.

Vagyis ha még régóta vágyik arra, hogy esténként elmerüljön a saját fürdőszobájában egy hatalmas kád forró vízben egy jó könyv vagy egy kellemes ital társaságában, nem kérdés, hogy érdemes szétnéznie az akril sarokkádak között. Ezzel pedig máris tett egy hatalmas lépést a tökéletes fürdő megálmodásának irányába.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram