Close
Mit keres New York kihalt utcáin egy régi 1300-as Dacia?

Mit keres New York kihalt utcáin egy régi 1300-as Dacia?

Itthon is szokatlan látvány manapság egy ilyen autó, nemhogy a kiüresedett metropolisz ikonikus helyei előtt.

Eduard Palaghiţă arról ismert, hogy ő New York egyetlen 1300-as Daciájának tulajdonosa. Az 1995-ben Amerikába települt román férfi a város kihalt utcáin megtett útjáról közölt fotókat a Facebook-oldalán, amihez kísérőszövegként annyit írt, hogy “A soha nem alvó város most elszenderedett” – olvasható a Maszol oldalán.

Eduard Palaghiţă 2015-ben hozatta magának Romániából Daciát, majd újravarázsolta az autót, számos alkatrészét, többek között a kormányát is gyárira cserélte, és közlekedett is vele New Yorkban. A mostani, narancssárga Daciája főként azután vált híressé, hogy szerepelt a Gotham című amerikai filmsorozatban – írja a portál.

A Renault 12-re épülő Dacia 1300-ast 1969 és 2004 között gyártották Romániában, közel kétmillió darabot értékesítettek belőle.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dacia 1300 New York Facebook-oldala)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom