Close
Mit keres New York kihalt utcáin egy régi 1300-as Dacia?

Mit keres New York kihalt utcáin egy régi 1300-as Dacia?

Itthon is szokatlan látvány manapság egy ilyen autó, nemhogy a kiüresedett metropolisz ikonikus helyei előtt.

Eduard Palaghiţă arról ismert, hogy ő New York egyetlen 1300-as Daciájának tulajdonosa. Az 1995-ben Amerikába települt román férfi a város kihalt utcáin megtett útjáról közölt fotókat a Facebook-oldalán, amihez kísérőszövegként annyit írt, hogy “A soha nem alvó város most elszenderedett” – olvasható a Maszol oldalán.

Eduard Palaghiţă 2015-ben hozatta magának Romániából Daciát, majd újravarázsolta az autót, számos alkatrészét, többek között a kormányát is gyárira cserélte, és közlekedett is vele New Yorkban. A mostani, narancssárga Daciája főként azután vált híressé, hogy szerepelt a Gotham című amerikai filmsorozatban – írja a portál.

A Renault 12-re épülő Dacia 1300-ast 1969 és 2004 között gyártották Romániában, közel kétmillió darabot értékesítettek belőle.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Dacia 1300 New York Facebook-oldala)

kihalt | koronavírus | new york | üres | város

FOLYTASD EZZEL

Villámgyorsak – hat elektromos hajtású szupersportautó

Eredeti áruk töredékéért lehet szó szerint viharvert szuperjachtokhoz jutni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram