Close
Most megtudhatod, zseni vagy-e valójában

Most megtudhatod, zseni vagy-e valójában

Gondolkodtál már azon, hogy egy igazi lángleme vagy, csak éppen nem tudsz róla? Vizsgáld meg a következő pontokat, amelyek segíteni fognak kideríteni azt, hogy mi az igazság.

Idősebb vagy a testvéreidnél

Ha te vagy a legidősebb gyermek a családban, akkor a kutatások szerint esélyes, hogy intelligensebb is leszel a testvéreidnél.

A New York Times 2007-ben publikált egy mérföldkő erejű tanulmányt a témában, mely szerint 3 ponttal magasabb az IQ-ja az idősebb testvéreknek a hozzájuk korban legközelebb álló, de fiatalabbal szemben. A különbség nem biológiai, hanem pszichológiai tényezőknek tudható be.

Karcsú a testalkatod

Azok, akik vékonyabbak, a kutatók szerint magasabb átlagos intelligenciaszinttel rendelkeznek. Egy 2200 fő bevonásával 5 éven át végzett tanulmány arra az érdekes összefüggésre mutatott rá, hogy egyre gyengébb lett a kognitív képessége azoknak, akiknek gyarapodott az évek során a testsúlya.

Egy 2006-os, negyvenes éveikben járó személyek körében készített felmérés arra mutatott rá, hogy akik 11 éves korukban nem szerepeltek túl jól a különféle vizsgákon, azok nagy százalékban túlsúlyosak is voltak.

Sokat aggodalmaskodsz

Az egyszerű emberek nem sokat töprengenek az élet dolgain, nagyjából hasonló mederben zajlik minden egyes hetük. Ezzel szemben a magas IQ-val rendelkezők gyakran tépelődnek az élet nagy kérdésein.

Egy 126 végzős segítségével végrehajtott elemzés során azt vizsgálták, hogy a diákok mennyire gyakran gondolnak olyan dolgokra, amiktől zaklatottak lesznek. Talán nem gondoltad volna, de jóval magasabbak lettek azok pontszámai a szóbeli intelligenciateszteken, akik hajlamosabbak voltak a nyugtalanságra és az elmélkedésre, mint azok, akik kevesebbet agyaltak.

Jó a humorod

Rengeteg olyan kutatás van, ami azt támasztja alá, hogy az intelligencia kéz a kézben jár a humorral és a kreativitással.

Amikor 400 pszichológiát tanuló diákon tesztelték, hogy milyen az absztrakt és verbális intelligenciájuk, váratlan következtetésre jutottak. Kiderült, hogy amikor felkérték őket New York-i rajzfilmek feliratozására, a független ellenőrző bizottság humorosabbnak találta az okosabb diákok munkáját.

Szeretsz sokáig fennmaradni

Ha nem csak azért virrasztasz, hogy a kedvenc sorozataidat nézd vagy ismerkedj az interneten, akkor a kutatások szerint nagyobb esély mutatkozik arra, hogy zseni legyél.

Vannak néprajzi bizonyítékok, amelyek arra utalnak, hogy bár éjszaka őseink nem voltak túlzottan aktívak, de rengeteget beszélgettek egymással. Mindez alapján elmondható, hogy akik tovább ébren maradnak, azok több ismeretet szívnak magukba, ami elősegíti a fejlődésüket és azt, hogy eredményesebbek legyenek az életben.

(Szponzorált tartalom)

FOLYTASD EZZEL
Ismerje meg a biztonsági kamera rendszerek jellemzőit!
Férfi alsóneműk - akkor és most
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom