Close
Tanösvényt és madármegfigyelő búvóhelyet is telepíthetnek a Szép-völgy tetejére

Tanösvényt és madármegfigyelő búvóhelyet is telepíthetnek a Szép-völgy tetejére

Megkezdődik az elhanyagolt területek rendbetétele, továbbá tanösvényt, madármegfigyelő búvóhelyet és játékokat telepítenek a Szép-völgy tetején.

A 16 hektáros területet már részben erdő borítja, de sokáig mezőgazdasági művelés alatt állt, az 1960-as években pedig elkezdték kiparcellázni, hogy hétvégi házas üdülőtelepet hozzanak létre – az építkezések viszont leálltak, így bár természetvédelmi értelemben nem alakult olyan szerencsétlenül a terület sorsa, a helyzet sokáig nem oldódott meg.

 Képünk illusztráció

Majd később parkolókat alakítottak ki a tervezett víkendtelepen, ezek szélén pedig egyre több szemét gyűlt fel az évek során.

Madármegfigyelő búvóhely, tanösvények

A terepi munkák már elkezdődtek kisebb fák ültetésével, továbbá madármegfigyelő búvóhelyet, illetve tanösvény-táblákat is elhelyeznek a környéken. Az egykori parkolók is átalakulnak: a dolomit murvára termőföld kerül, arra pedig egy új erdő – a legnagyobb munka pedig vélhetően a beton házalapok elbontása lesz. Az eredeti tervek szerint tavaly végeztek volna a munkálatokkal, azonban a világjárvány miatt várhatóan idén júniusúra végeznek a felújításokkal.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: II. kerület)

FOLYTASD EZZEL
Ha szerencsés vagy, George Clooney-ék vendégül látnak olaszországi otthonukban
Vége a koronavírus-szükségállapotnak Spanyolországban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom