Close
Tanösvényt és madármegfigyelő búvóhelyet is telepíthetnek a Szép-völgy tetejére

Tanösvényt és madármegfigyelő búvóhelyet is telepíthetnek a Szép-völgy tetejére

Megkezdődik az elhanyagolt területek rendbetétele, továbbá tanösvényt, madármegfigyelő búvóhelyet és játékokat telepítenek a Szép-völgy tetején.

A tizenhat hektáros területet már részben erdő borítja, de sokáig mezőgazdasági művelés alatt állt, az 1960-as években pedig elkezdték kiparcellázni, hogy hétvégi házas üdülőtelepet hozzanak létre – az építkezések viszont leálltak, így bár természetvédelmi értelemben nem alakult olyan szerencsétlenül a terület sorsa, a helyzet sokáig nem oldódott meg.

 Képünk illusztráció

Majd később parkolókat alakítottak ki a tervezett víkendtelepen, ezek szélén pedig egyre több szemét gyűlt fel az évek során.

Madármegfigyelő búvóhely, tanösvények

A terepi munkák már elkezdődtek kisebb fák ültetésével, továbbá madármegfigyelő búvóhelyet, illetve tanösvény-táblákat is elhelyeznek a környéken. Az egykori parkolók is átalakulnak: a dolomit murvára termőföld kerül, arra pedig egy új erdő – a legnagyobb munka pedig vélhetően a beton házalapok elbontása lesz. Az eredeti tervek szerint tavaly végeztek volna a munkálatokkal, azonban a világjárvány miatt várhatóan idén júniusúra végeznek a felújításokkal.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: II. kerület)

Szép-völgy | erdő | felújítás | természetvédelem | II. kerület

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom