Close
Ezek a sátrak akár szobrokként is megállják a helyüket

Ezek a sátrak akár szobrokként is megállják a helyüket

Egy hokutói művészeti pályázat arra hívta fel a japán dizájnereket, hogy olyan sátrakat tervezzenek, amelyek akár művészeti alkotásokként is megállják a helyüket.

A tokiói székhelyű Yuko Nagayama & Associates építésziroda pedig egy sor átlátszó, csepp alakú sátrat telepített a Hokuto városában található nyírerdőbe. A sátrak méretét, magasságát és elhelyezését a környezet 3D-s szkennelésével határozták meg, a fák helyzetéből, az ágak és a levelek irányából kiindulva, így a növényzet nemcsak a sátrak felületén, hanem már a kialakításukban is tükröződik.

A sátrak formája egyben a hagyományos japán, papírmaséból készülő keljfeljancsikat, az Okiagari Koboshi-babákat is felidézi. Mindennek célja pedig az, hogy az ember ismét felfedezze azt az élményt, amit az erdő látványa nyújt. Egy hagyományos sátor többnyire akadályozza a kilátást, de ezek az építmények kiküszöbölik ezt a problémát.

Igaz, belülről kifelé pillantva a táj egy kissé elmosódik, de ez csak némi misztikus hatást kölcsönöz a környezetnek.

Mindegyik kis helyiségnek megvan a maga funkciója és célja, míg az egyik hálóként, a másik olvasósarokként használható. Viszont mivel a falak nem védenek a hideg ellen, nem árt legalább egy hálózsák.

Bár a hidegebb évszakok nem kimondottan a kempingezésről szólnak, ezekben a fejedelmi glampingekben biztos, hogy nem lehet panasz még a hőmérsékletre sem.

(Forrás: Designboom, képek: Daici Ano/Designboom)

japán | glamping | sátor | kemping

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram