Ezek a sátrak akár szobrokként is megállják a helyüket

Egy hokutói művészeti pályázat arra hívta fel a japán dizájnereket, hogy olyan sátrakat tervezzenek, amelyek akár művészeti alkotásokként is megállják a helyüket.

A tokiói székhelyű Yuko Nagayama & Associates építésziroda pedig egy sor átlátszó, csepp alakú sátrat telepített a Hokuto városában található nyírerdőbe. A sátrak méretét, magasságát és elhelyezését a környezet 3D-s szkennelésével határozták meg, a fák helyzetéből, az ágak és a levelek irányából kiindulva, így a növényzet nemcsak a sátrak felületén, hanem már a kialakításukban is tükröződik.

A sátrak formája egyben a hagyományos japán, papírmaséból készülő keljfeljancsikat, az Okiagari Koboshi-babákat is felidézi. Mindennek célja pedig az, hogy az ember ismét felfedezze azt az élményt, amit az erdő látványa nyújt. Egy hagyományos sátor többnyire akadályozza a kilátást, de ezek az építmények kiküszöbölik ezt a problémát.

Igaz, belülről kifelé pillantva a táj egy kissé elmosódik, de ez csak némi misztikus hatást kölcsönöz a környezetnek.

Mindegyik kis helyiségnek megvan a maga funkciója és célja, míg az egyik hálóként, a másik olvasósarokként használható. Viszont mivel a falak nem védenek a hideg ellen, nem árt legalább egy hálózsák.

Bár a hidegebb évszakok nem kimondottan a kempingezésről szólnak, ezekben a fejedelmi glampingekben biztos, hogy nem lehet panasz még a hőmérsékletre sem.

(Forrás: Designboom, képek: Daici Ano/Designboom)

glamping | sátor | kemping | japán

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom