Close
Meglepő fordulat, de a Nagy Lebowski kardigánja nagyot megy idén ősszel

Meglepő fordulat, de a Nagy Lebowski kardigánja nagyot megy idén ősszel

Hihetetlen, de igaz: majdnem egy negyed századdal feltűnése után Jeff „a Töki” Lebowski stílusikon lett. 

A Coen-testvérek kultikus filmje 1998-ban készült, de ez sem lehet akadálya annak, hogy 2022-ben ismét felbukkanjon, igaz, kissé áttételesen. Ez pedig nem más, mint az, hogy a főszereplő, Jeff Lebowski (az igazi, nem az a másik, gazdag, kerekesszékes Jeff Lebowski) kötött kardigánja idén ismét férfiseregek vágyott ruhadarabjává vált.

A Mr Porter high fashion honlap össze is szedett pár darabot, hogy ezt a meglepő, senki által sem várt, megjósolhatatlan divattörténést alátámassza. Nyilván azóta, hogy 1998-ban a Jeff Bridges által megformált The Dude (a magyar szinkronban: Töki) a kollektív kulturális tudatunk elidegeníthetetlen részévé vált, nagyon sok kollekció fordult meg a kifutókon, mindenestere az ő eredeti, Pendleton Original Westerley, Jaquard mintás kardigánja ismét visszatért és meg is vásárolható.

A kötött kardigánok valójában sosem tűntek el, de míg a korábbi években egyfajta bölcsészprofesszor/nagypapa aura lengte körbe őket, most forrók és szexik, és rettenetesen trendi hordani őket.

Manapság egy ilyen kötött kardigánt azok hordanak, akik a workwear irányzatban utaznak: maszkulin, kicsit vintázs hangulatú, praktikus darabok. Ezt a trendet észrevették a luxus férfiruházat emblematikus brandjai – Polo Ralph Lauren, Alanui, The Elder Statesman –, és elő is rukkoltak a saját feldolgozásaikkal.

A nagy Lebowski óta tudjuk, hogy egy jó szőnyeg képes egyben tartani egy helyiséget, most viszont az derült ki, hogy egy időtlen kötött kardigánnak mindig helye van egy férfi őszi-téli ruhatárában. Várjuk, hogy Jeff Lebowski ikonikus, fürdőköntösös szettjét mikor fedezik fel napjaink tervezői.

Hordanál ilyen kardigánt?

55% Igen!
26% Nem a stílusom, de amúgy tetszik!
19% Kizárt!

pendleton | jeff bridges | a nagy lebowski | coen testvérek | kardigán

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram