Close
Nagy tervekkel megy neki a Starbucks a jövőnek

Nagy tervekkel megy neki a Starbucks a jövőnek

Lesz egy újdonság is.

A Starbucks bejelentette, hogy 2030-ra 55 ezer egysége lesz világszerte – ez körülbelül hetvenszázalékos növekedést jelent a jelenleg működő 33 ezerhez képest.

Kevin Johnson vezérigazgató elmondta, hogy a forgalmasabb nagyvárosi csomópontokban nyíló üzletek között több olyan is lesz, ahol a vendégek nem foglalhatnak helyet, hanem mobil rendelési platformon keresztül vehetik át a kávéjukat, hogy aztán haladjanak is tovább.

A Starbucks Pickups névre keresztelt szpotok néhány percnyi sétára működnének a hagyományos Starbucksoktól. Az ötlet egy lehetséges opció a világjárvány miatt megváltozott fogyasztási szokásokra.

A Starbucks továbbá megerősítette, hogy bezárja a külvárosi területeken alulteljesítő üzleteit. A koronavírus-járvány kitörése óta inkább a belvárosban működő egységekre koncentrál, mert oda összpontosult a forgalom: az eladási adatok elemzéséből arra következtettek, hogy a járvány miatt az emberek a kávézókba beülés helyett elvitelre kérik a kávéjukat, a kora reggel helyett pedig a délelőtti órákra tolódott át az értékesítés jelentős része. Mintegy nyolcszáz, metróállomás közelében található kávézót szüntet meg a cég, hogy 2021-re összesen nyolcszázötven újat nyisson más helyszíneken.

A vállalat tervei között szerepel még a mesterséges intelligenciára épülő technológia bevezetése is, amivel a személyzet munkájának ütemezését és a készletgazdálkodást automatizálná.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Foxbusiness, fotók: Pixabay)

bezárás | koronavírus | üzlet | kávézó | elvitel

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram